Britanci stavili Tursku na „crvenu listu“ i napravili opštu pometnju

CC0 / pixabay / Istanbul
Istanbul - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Evropska kuća fudbala (UEFA) bi mogla da finale Lige šampiona preseli iz Turske, jer je ta zemlja nedavno stavljena u „crvenu zonu“ britanske vlade, usled problema sa virusom korona.
Finale Lige šampiona, u kojem će se sastati dva engleska kluba – Mančester siti i Čelsi – odavno je planirano da se održi u Istanbulu 29. maja.
Prvobitni plan je bio da obe ekipe dobiju pod 4.000 ulaznica za veliko finale, kako bi navijači mogli da isprate veliko finale u Turskoj.
Ta informacija trebalo je da bude potvrđena u petak, ali je došlo do odlaganja zbog toga što je vlada Velike Britanije svojim državljanima rekla da ne idu u Istanbul, već da ostanu kod kuće.
„Moramo da budemo oprezni sa ovim. Nažalost, moramo da stavimo Tursku na crvenu listu, iako znamo da će to imati posledice“, rekao je Grant Šaps, britanski ministar saobraćaja.
Glavni problem novih restrikcija britanskog vrha nije odlazak navijača u Tursku, već povratak igrača oba kluba u Englesku i nadolazeće Evropsko prvenstvo, koje je na programu od 11. juna.
Ranije ove godine Engleska je ukinula povlašćen status sportistima, prema kojem nisu morali da idu u obavezan karantin nakon napuštanja zemlje.
Rade Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
„Kao čovek koji voli Srbiju – tužan sam“ /video/
To se u međuvremenu promenilo, pa opcija da budu u strogom karantinu skoro dve nedelje po povratku iz Turske ne dolazi u obzir najviše zbog toga što većinu igrača očekuje maltene momentalni odlazak u trening kampove svojih reprezentacija, radi pripreme za EURO.
Rešenje ostrvske Fudbalske asocijacije je da se finale preseli u Englesku, kako bi navijači mogli da mu prisustvuju, pogotovo uzimajući u obzir da se za trofej bore dva premijerligaša.
Trenutno nije poznato na kojem stadionu bi se igralo finale. Vembli, najpoznatiji u Engleskoj, u tom periodu će biti domaćin plej-ofa Čempionšipa, dok se očekuje da će većina ekipa raskopati teren nakon što se sezona završi, nekoliko dana ranije.
UEFA se trenutno nije oglasila povodom potencijalnog premeštanja finala, ali se njihova odluka očekuje uskoro.
Pola čovek, pola Liga Evrope – Emeri!
Radonjić raspametio Nemce – gol i asistencija /video/
Trener izvukao uši svom fudbaleru – bukvalno /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala