Skandalozan penal, preokret i „udaranje u glavu“ – Čelsi održao lekciju „Građanima“ /video/

© AP Photo / Laurence GriffithsDetalj sa duela Čelsija i Mančester sitija
Detalj sa duela Čelsija i Mančester sitija - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Čelsija su sa 2:1 savladali Mančester siti u 35. kolu Premijer lige, odnosno duelu timova koji će igrati u finalu Lige šampiona.
Aleksandar Čeferin i Slaviša Kokeza - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Slučaj „UEFA“ – pogledaj pod „Kokeza“
Treneri su u meč ušli sa velikim oprezom, imajući u vidu da će se uskoro sastati u mnogo značajnijem duelu, a na kraju je klub čiji je vlasnik ruski milijarder Roman Abramovič preokretom uspeo da stigne do pobede.
Prvi gol na utakmici bio je delo Rahima Sterlinga, kapitena Mančester sitija, koji je mrežu Čelsija zatresao u 44. minutu posle nehotične asistencije Serhija Aguera.
Praktično jedini napadač u timu trenera Pepa Gvardiole je dobio priliku da nastupi od starta utakmice, ali se propisno obrukao u trećem minutu nadoknade vremena.
Aguero je dobio priliku da izvede penal, pokušao je da golmana Eduarda Mendija prevari šutem „panjenkom“, ali je sjajni čuvar mreže ostao na liniji, sačekao šut i rutinski odbranio neozbiljan udarac Argentinca.
Od tog momenta i posle pauze između poluvremena, stvari su se promenile na terenu, a izjednačenje je u 63. minutu doneo Hakim Zajeh, na asistenciju Sesara Aspilikuete,  nakon loše reakcije Ajmerika Laporta koji je tražio od sudija prekršaj  na sredini terena.
Dva gola Čelsija su u nastavku poništena zbog ofsajda, ali ne i onaj u drugom minutu nadoknade vremena, kada je mrežu domaće ekipe zatresao levi bek Čelsija Markus Alonso, posle čega je trener Sitija Gvardiola burno reagovao udarajući se u glavu.
​Ovom pobedom Čelsi se približio Mančester junajtedu na tri boda razlike, zauzima treće mesto sa 64 poena, ali tim sa Old Traforda ima dve utakmice manje.
Važnije od toga, londonski klub sada ima bod više u odnosu na četvrtoplasirani Lester, a do kraja sezone odigraće još tri utakmice.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► „Kao čovek koji voli Srbiju – tužan sam“ /video/
► Romanova četa skinula „kralju“ krunu – Čelsi u finalu Lige šampiona!
► Tresla se gora – rodila se nada za „Kralja“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala