Zvezda dobila „hladan tuš“ u Republici Srpskoj – ponovo!

© Foto : ABA liga/Igokea/Nikola VarunaKošarkaš Igokee Dalibor Ilić zakucava protiv Crvene zvezde
Košarkaš Igokee Dalibor Ilić zakucava protiv Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Crvena zvezda nije uspela da na gostovanju pobedi Igokeu i lakšim putem se plasira u finale ABA lige, pošto je tim iz Republike Srpske bio bolji rezultatom 81:68.
S obzirom da je Zvezda bila bolja u prvom meču, plej-of serija jadranskog prvenstva se vraća u Beograd, gde će posle takozvane majstorice (utorak, 11. maj) biti poznat finalista ABA lige.
Igokea je i drugi put ove sezone uspela da odbrani domaći teren u Laktašima, pošto je crveno-bele prethodno deklasirala u regularnom delu sezone.
Podsetimo, pobednik ABA lige će naredne sezone igrati u Evroligi, a u drugo finale će bolji iz okršaja Mornara i Budućnosti, koja pred revanš u Baru vodi sa 1-0.
Analizu utakmice Igokea – Crvena zvezda, ali i brojne druge stvari iz sveta košarke, možete da pogledate u emisiji „Miljanov korner“, koje je gost Vladimir Kuzmanović.
​U kakvom smeru ide utakmica moglo se naslutiti već posle prvih nekoliko minuta, pošto je domaćin mnogo bolje počeo.
Dosta promašaja i izgubljenih lopti od strane crveno-belih dopustilo je protivniku da veoma brzo dođe do dvocifrene razlike.
Kroz Zvezdin obruč je prolazila lopta za loptom, pa je posle prvih deset minuta bilo 23:13.
​Izabranici Dejana Radonjića su u jednom trenutku smanjili prednost sa 14 na osam poena zaostatka, ali je od tog trenutka ponovo sve krenulo nizbrdo.
Jedna trojka Davidovca nije bila dovoljna da se spreči povećanje prednosti tima iz Laktaša, koji su „sipali“ iz svih pozicija, bez ikakvih problema.
Izuzetno raspoložena spoljna linija Igokee uspela je da se izbori za veliku prednost na poluvremenu (45:31).
​Početak treće četvrtine nije doneo mnogo ne samo dobre, već košarke uopšte, pošto su za svega tri minuta dosuđene četiri tehničke greške.
Pored trenera obe ekipe, po opomenu pred isključenje dobili su i Zvezdini Amerikanci, Džordan Lojd i Kori Volden, zbog prigovora.
Iako u nekim utakmicama stvari kao što su tehničke greške mogu pozitivno da utiču na ekipu kojoj je potrebno nešto da je pokrene, to se nije desilo na ovoj.
Igrači Igokee su nastavili da pogađaju veliki broj šuteva, dok su za tri poena bili precizni u neverovatnih 52 odsto slučajeva.
Sredinom treće deonice bilo je +21 za Igokeu, pa je pitanje pobednika manje-više bilo rešeno pred ulazak u poslednjih deset minuta (65:48).
​Zvezda se nije predavala uprkos praktično nenadoknadivom zaostatku.
Srpski igrači su napravili najveću prevagu u poslednjem kvartalu, uspevši da zaostatak veoma brzo smanje, a onda u jednom trenutku dođu i na jednocifren zaostatak.
Međutim, vremena je bilo sve manje i manje, a Zvezda nije koristila svoje šanse onoliko koliko je bilo potrebno kako bi se meč uveo u dramatičnu završnicu.
Promašeni šutevi su ponovo bili najveći problem za crveno-bele, pa je Igokea uspela da meč mirno privede kraju i zakaže „majstoricu“.
​Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Entoni Klemons sa 18 i Edin Atić sa 17 poena.
Sa klupe je odličan doprinos imao Stefan Pot, koji je za 12 minuta postigao 14 poena, dok je dvocifren bio i Stiven Grej sa 11 poena.
Na drugoj strani se istakao Ognjen Dobrić, koji je imao 17 poena, a pratio ga je Dejan Davidovac sa 12.
Džordan Lojd je imao 11 poena, ali uz šut iz igre od 4/12, dok je isti broj poena postigao Marko Simonović. Kori Volden je imao šest asistencija, ali samo dva poena uz 0/7 iz igre.
Zvezda, Evroliga, Jokić... – sada se lome obruči i osvajaju titule
Nikola Jokić – prvi Srbin u „svemiru“
Bogdan je pronašao novog Bogdana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala