Poruka Blinkena uoči odlaska iz Ukrajine: Odlučno pred licem ruske agresije

© REUTERS / Pool / Olivier HosletAmerički državni sekretar Entoni Blinken
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Američki državni sekretar Entoni Blinken ocenio je da je imao izuzetno produktivne pregovore sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim tokom kojih je najviše reči bilo o Rusiji.
„Produktivno sam proveo vreme u Kijevu sa predsednikom Zelenskim i drugim ljudima sa kojima sam se video. SAD su odlučne pred licem agresije Rusije kako bi se pružila sva podrška koja je neophodna zarad očuvanja suvereniteta i demokratije Ukrajine“, napisao je on na Tviteru.
Inače, tokom svoje posete Kijevu Blinken se, pored Zelenskog, sastao i sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrijem Kulebom.
Tokom tih sastanaka on je dao nekoliko izjava po pitanju Rusije – između ostalog je rekao da su SAD primetile najveću koncentraciju ruske vojske duž ukrajinske granice od 2014. godine.
Takođe je rekao i da američka administracija pomno prati sva dešavanja situacije vezano za konflikt na jugoistoku Ukrajine.
Podsećanja radi, Blinken je prvi američki zvaničnik koji je posetio Ukrajinu od kada je Džo Bajden postao predsednik SAD.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala