Otkrio planove Praga o „Sputnjiku Ve“, pa ostao bez posla

© Flickr / Roman BoedPrag, prestonica Češke
Prag, prestonica Češke - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Češke Jan Gamaček isključio je šefa regije Pardubice Martina Netolickog iz nadzornog odbora „Češke pošte“, o čemu je i sam političar potvrdio za češki list „Novinky.cz“.
Netolicki je naveo da ne zna razloge za svoje otpuštanje.
„Tokom jutra predsednik Asocijacije regiona Martin Kuba me je pozvao i rekao da ga je kontaktirao potpredsednik vlade Gamaček i saopštio o planiranoj preraspodeli“, izjavio je Netolicki.
Pogled na Prag - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Češki ministar policije demantuje medije: Nisam nameravao da trgujem informacijama sa Rusijom
List „Seznam spravi“ objavio je, pozivajući se na neimenovane visoko pozicionirane izvore, da je Gamaček planirao da poseti Rusiju sredinom aprila i da se dogovori da Prag navodno ne saopštava o incidentu u Vrbjetici u zamenu za održavanje mogućeg rusko-američkog samita u prestonici Češke, kao i za vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).
Kasnije je Netolicki izjavio novinarima da mu je Gamaček rekao o planiranom putovanju u Moskvu kako bi doneo rusku vakcinu. Gamaček je demantovao navode medija o tome da je navodno nameravao da se dogovori sa Moskvom pre iznošenja zvaničnih optužbi na njen račun za umešanost u eksplozije na skladištu oružja u Vrbjetici 2014. godine.
Potpredsednik vlade je u međuvremenu objavio nameru da tuži autore diskreditujućeg materijala i zatražio izvinjenje od lidera opozicionih partija koji su ga optužili za antidržavne akcije.
Tokom jučerašnjeg dana su iz Nacionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala počeli sa izučavanjem detalja događaja objavljenih u medijima. Šef vojne obaveštajne službe Češke Jan Beroun nije potvrdio informacije koje su se pojavile u medijima o Gamačekovoj „trgovini“ sa ruskim predstavnicima.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala