Zvezda nije mogla da ga plati – s razlogom /video/

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKošarkaš KK Zenit Sankt Peterburg Kevin Pengos
Košarkaš KK Zenit Sankt Peterburg Kevin Pengos - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Kevin Pengos, plejmejker Zenita iz Sankt Peterburga, obeležio je mečeve četvrtfinala Evrolige, iako je ruska ekipa poražena u petoj utakmici od Barselone. Kanađanin je predvodio Zenit do velikih 2-2 protiv katalonskog giganta, ali u majstorici nije imao snage za još jednu senzaciju.
Katalonski gigant u seriju je ušao kao veliki favorit, s obzirom da je imao, na papiru, najbolju ekipu, što su pokazali i na terenu završivši na prvom mestu posle 34 odigrane utakmice ligaškog dela sezone. 
Kanadski košarkaš Kevin Pengos - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2021
Zvezda nije imala da ga plati, otišao je u Rusiju i dominira
Međutim, Barsa je podbacila u prvom susretu četvrtfinala – tačnije nije imala odgovor za fenomenalnog Kevina Pengosa.
Omaleni plejmejker bio je nerešiva enigma za Nika Kalatesa, Adama Hangu i ostale bekove Barselone, te je sa 19 poena, tri skoka i devet asistencija predvodio Zenit do velike pobede i vođstva u seriji – 1:0.
Naredna dva meča odigrao je nešto slabije, te je i Barselona povela sa 2-1, ali u četvrtom je pokazao da Zenit neće tako lako „otići kući“.
Ekipa iz Sankt Peterburga razbila je katalonski klub i izjednačila na 2-2, a Kanađanin je postigao 22 poena i uz to je imao osam asistencija.
Pengos fenomenalnu sezonu u Evroligi nije uspeo da kruniše novom pobedom u Blaugrani, ali je pokazao da je pravi lider, kako na terenu, tako i van njega.
Kanađanin je na početku sezone nuđen mnogim evropskim klubovima, među kojima je bila i Crvena zvezda, ali, kako je Bogdan Karaičić otkrio u intervjuu za Sputnjik, nije bilo realno da se do dogovora dođe.
„Bio je ponuđen i Kevin Pengos, bivši košarkaš Žalgirisa i Barselone, ali kada saznaš koji je budžet za Pengosa, onda to više nije realno. Sama ta reč 'ponuđeni'... Jesu bili, a da li se realizovalo? Nije i to iz milion objektivnih razloga i na našu veliku žalost, pogotovo za Nemanju Nedovića“, rekao je bivši pomoćni trener u stručnom štabu Saše Obradovića.
Srpski košarkaški trener Bogdan Karaičić - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2021
Bogdan Karaičić za Sputnjik: Saša je pričao sa Nedovićem, dajmo Igoru šansu da pomogne Srbiji
Iz ove situacije potpuno je opravdano što je Pengos tražio unosan ugovor, pošto opravdava svaki cent koji mu je ekipa iz Sankt Peterburga dala.
Pengos, koji je već iskusan plejmejker, pre početka takmičarske godine želeo je da ode u sredinu u kojoj će imati prostora i gde će moći da se dokaže, pošto nije imao najbolje sezone iza sebe.
Reprezentativac Kanade prešao je u Barselonu leta 2018, nakon što je u Žalgirisu igrao fenomenalno. Ali, stvari u Kataloniji nisu se najbolje odvijale, dosta je bio i povređen, te se malo zaboravilo na to koliko može.
Zenit mu je ukazao poverenje, ali je i finansijski mogao da isprati uslove, i stvorena je dobitna kombinacija. Ekipa iz Sankt Peterburga ostvarila je istorijski plasman u četvrtfinale Evrolige, a na kraju su ih sitnice delile od puta u Valensiju i Fajnal fora elitnog klupskog košarkaškog takmičenja.
Pengos je u ovih pet utakmica beležio 16,2 poena i 7,2 asistencija, uz 17,8 indeksnih poena.
Bogdan Karaičić za Sputnjik: Saša je pričao sa Nedovićem, dajmo Igoru šansu da pomogne Srbiji
Zenitu drama u Barseloni, osakaćeni Fener pao u Moskvi
Vasin Efes rastužio Tristana, a Lučića i Trinkijerija – crveno-bela dvojka! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala