Govorili su da je „lud“ kao Mekinro, ali Amerikanac želi da bude – Đoković

© REUTERS / David DermerMek Džons, američki kvoterbek
Mek Džons, američki kvoterbek - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Amerikanac Mek Džouns jedan je od prvih kvoterbekova koji je izabran u četvrtak uveče tokom NFL drafta. Buduća nada američkog fudbala vidi snažnu vezu između tenisa i sporta kojim se bavi, a sebe je uporedio sa Novakom Đokovićem.
U četvrtak uveče obeležen je prvi dan NFL drafta, a Nju Ingland Petriotsi izabrali su Džounsa u prvoj rundi kao 15. pika.
Dok dolazeće zvezde najpopularnijeg sporta u Sjedinjenim Državama stavljaju kacige svojih novih timova, a navijači svedoče obećavajućim vezama između sportista i gradova, očekuje se da pikovi u svojim prvim izjavama potenciraju uticaj legendi poput Toma Brejdija, Erona Rodžersa i Pejtona Meninga.
Tom Brejdi, američki NFL kvoterbek - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2021
Da li je Amerikanac najveći svih vremena?
Ali, najveće iznenađenje u aktuelnoj NFL trci pokazao je jedan od prvih sigurnih pikova koji je otkrio sklonost ka Gaelu Monfisu i Novaku Đokoviću, a potom i opisao kako se njegov trener pozivao na legendu teniskog sporta Džona Makenroa kao uzora za ponašanje njegovih pulena.
Mek Džouns bio je startni kvoterbek tima Univerziteta Alabama tokom nacionalnog šampionata 2020. godine. Ali, dok njegove kolege najčešće govore o svojim paralelnim strastima prema sportovima poput košarke i bejzbola, koji su izuzetno popularni u Americi, ovaj dvadesetdvogodišnjak navodi tenis kao glavni uticaj na njegovu karijeru.
„Ako ste teniser – želite da budete kvoterbek. Dodirujete loptu u svakoj akciji, donosite sve te odluke“, rekao je Džouns.
Džouns se aktivno bavio tenisom od svoje sedme do dvanaeste godine, podstaknut izuzetno takmičarskim duhom i sjajnim forhendom koji je razvio.
On veruje da treniranje rada nogu koje je neophodno za tenis može mnogo da pomogne i igračima američkog fudbala, kada moraju da pronađu prostor za pravovremeno dodavanje.
Po svom dolasku u Alabamu, Džouns je tokom treninga često gubio živce, zbog čega su ga u šali nazvali (Džon) Mekinro, po čuvenom američkom teniseru.
„Moji treneri često su se šalili i nazivali me Mekinro. Ali ja sam postajao sve više smiren. Mislim da nije okej praviti greške. Ali, kao i u tenisu moraš da nastaviš dalje. A u timskom sportu tvoj stav utiče na saigrače, i to je razlika u odnosu na to kada igraš sam“, rekao mladi kvoterbek.
Dok se stil Gaela Monfisa Džounsu dopada kao gledaocu i kao teniseru, kada je američki fudbal u pitanju njegov uzor je – Novak Đoković.
Osobine poput tačnosti, discipline i doslednosti koriste se za opisivanje Džonsovog kvoterbek stila. Manje kao atraktivni francuz, a više kao najbolji na svetu.
„Rekao bih da sam pomalo nalik Đokoviću – ozbiljan, fokusiran i proračunat. Treniram dosta dobro. Cilj mi je dodam loptu osobi koja je najotvorenija. To je veoma sistematično, mnogo toga je u procentima“, naveo je Džouns.
Spektakl na ledu – mladi Rusi šokirali Amerikance /video/
Da li će Đoković u Beogradu skinuti „kletvu“ koja ga prati 15 godina?
Zbog Srbina je zapaljena vatra – „to svet još nije video“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala