Gvardiola i Siti prete da pokore Evropu bez napadača!

© AP Photo / Thibault CamusFudbaleri Mančester sitija slave protiv Pari Sen Žermena
Fudbaleri Mančester sitija slave protiv Pari Sen Žermena - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Pratite nas
Mančester siti eliminisao je u polufinalu Lige šampiona skupoceni Pari Sen Žermen, čime je ispisao istoriju i zakazao svoje prvo finale u elitnom takmičenju.
Ipak, ono što je daleko interesantnije od pomenute činjenice, jeste način na koji je Mančester siti to uradio.
Pepa Gvardiolu možete da volite ili mrzite, ali nikako ne možete da ostanete imuni na ono što radi.
Fudbaleri Mančester sitija proslavljaju gol protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Istorija u Mančesteru – Građani u finalu Lige šampiona! /video/
OK, neki će reći lako je Gvardioli da se igra fudbala kada ima neograničena finansijska sredstva za dovođenje igrača. Ali, to isto ima i većina drugih evropskih giganata u svetu fudbala, pa nije ni blizu načinu igre koji u terminu sreda-nedelja demonstrira tim koji vodi Katalonac.
Naime, Mančester siti je do titule u Premijer ligi, kao i do finala Lige šampiona, stigao bez klasičnog napadača. Da, dobro ste pročitali - Pepovi „građani“ se igraju fudbala bez devetke, a klupu mu greju klase poput Gabrijela Žesusa i vremešnog Serhija Kuna Aguera.
​Najbolji primer za to jeste polufinalni revanš susret sa Pari Sen Žermenom - 2:0. U prvoj utakmici u Parizu (1:2) Gvardiola je u najsitureniji deo tima lansirao Rijada Mareza, Bernarda Silvu i Fodena, dok je u Mančesteru samo zarotirao Belgijanca De Brujnea sa Portugalcem Silvom.
Pomenuti fudbalski asovi su po vokaciji vezni i krilni fudbaleri, nijedan nije klasičan napadač, ali to ne smeta Pepu da juriša na Evropu bez bajoneta.
Ko zna, kakav su zalet uhvatili „građani“, nikoga ne bi smelo da čudi ukoliko 29. maja u Istanbulu i osvoje prvi put Ligu šampiona i to bez klasičnog napadača.
Siti će rivala saznati posle večerašnjeg revanša Čelsija i Reala, u prvom odmeravanju snaga u Madridu je bilo 1:1, pa nema dileme da ljubitelje najvažnije muške sporedne stvari na svetu očekuje uzbudljiva utakmica.
► Nejmar: Umreću za Ligu šampiona!
► Tragičan oproštaj „seviljskog berberina“
► Murinjo se vratio u Seriju A!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala