Istorija u Mančesteru – Građani u finalu Lige šampiona! /video/

© AP Photo / Dave ThompsonFudbaleri Mančester sitija proslavljaju gol protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona
Fudbaleri Mančester sitija proslavljaju gol protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale Lige šampiona posle pobede nad Pari Sen Žermenom od 4:1 ukupnim rezultatom.
Posle 2:1 u Parizu, Građani su savladali rivala sa 2:0 u Mančesteru i zakazali duel sa boljim iz okršaja Real Madrid – Čelsi (sreda 21.00, prvi meč 1:1).
Siti se plasirao u prvo finale Lige šampiona u istoriji, dok će njihov trener Pep Gvardiola neku ekipu u istom voditi po treći put u karijeri.
Utakmica je počela žestokim pritiskom Parižana, koji su konstanto kružili oko gola Sitija, pokušavajući da dođu do rane prednosti.
U prvih deset minuta viđeno je nekoliko poluprilika, kao i jedan sporni momenat, kada je sudija Kujpers zatražio pomoć od VAR sobe zbog navodnog igranja rukom Oleksandra Zinčenka.
Ponovljeni snimak je jasno pokazao da nije bilo govora o jedanaestercu, pa je utakmica nastavljena, a Siti se od tog trenutka oslobodio pritiska.
Fenomenala pas iz svog peterca poslao je golman Ederson ka Zinčenku, a on uposlio Kevina de Brujnea.
Belgijanac je šutirao, a lopta se posle bloka srećno odbila do Mahreza, koji je matirao golmana Parižana u situaciji jedan na jedan za 1:0.
PSŽ je nastavio da napada posle primljenog gola, a ofanziva je mogla da im se isplati već u 17. minutu, kada je strelac gola iz prvog meča Markinjos zatresao prečku.
Naredna velika prilika za Parižane viđena je samo nekoliko minuta kasnije, posle greške Bernarda Silve.
Portugalac je bio neoprezan nedaleko od kaznenog prostora svog tima, te poklonio loptu Anhelu Di Mariji, koji je pred sobom imao slabo branjen gol istrčalog Edersona, ali je na sreću po domaćina šutirao tik pored leve stative.
Posle ove situacije viđen je dosta sporiji ritam uz mnogo više odmeravanja snaga nego prethodno.
I dalje se igralo napadački, ali su odbrane bile na visini zadatka, pa su gotovo svaku opasnost pravovremeno otklanjali, osim u nekoliko navrata kada su solidno sa distance šutirali De Brujne na jednoj i Erera na drugoj strani.
Do kraja poluvremena viđena je jedna solidna prilika za domaćina, ali promene rezultata nije bilo.
​Drugo poluvreme počelo je kao i prvo, uz veliki broj napada na obe strane, a prva značajnija šansa viđena je već u 54. minutu, kada je zicer promašio Fil Foden.
Oba tima su se smenjivala u prilikama, a odlučujući momenat utakmice desio se u 63. minutu, kada je prednost Gvardioline čete duplirana.
Sevnuo je kontranapad Sitija preko De Brujnea i Fodena, koji su odigrali dupli pas, da bi mladi Englez fenomenalno uposlio Mahreza.
Strelac prvog gola je još jednom matirao Kejlora Navasa, i ovog puta bez ikakvih problema, za 2:0.
Frustracije su bile jasne na licima igrača PSŽ-a, a prvi ih je ispoljio Di Marija.
U 69. minutu je zasluženo dobio direktan crveni karton, nakon što je namerno nagazio Fernandinja posle verbalne provokacije.
Građani su mogli i ubedljivije da savladaju protivnika, da je mladi Foden bio precizniji u nekoliko navrata.
Posle promašenog zicera na startu drugog poluvremena, u završnici utakmice je imao novu veliku šansu, ali je njegov udarac zaustavila stativa.
Utakmica je mirno privedena kraju, a Siti se plasirao u prvo finale elitnog evropskog klupskog takmičenja, koje je na programu 29. maja u Istanbulu.
​► „Pažnja, pažnja“: U Evropi upaljen alarm – zbog Srbije?!
Murinjo se vratio u Seriju A!
Tragičan oproštaj „seviljskog berberina“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala