Evropa bruji zbog novog skandala: „Sudija nas je psovao, čuo sam, mi bismo bili kažnjeni za to“

Pratite nas
Mančester siti je preko Pari Sen Žermena stigao do finala Lige šampiona, ali će se i dalje pričati o pomenutom susretu. Fudbaleri kluba iz Pariza optužili su sudiju Holanđanina Bjorna Kujpersa da ih je psovao!
Upravo bi zbog toga iskusni holandski arbitar mogao da se suoči s ozbiljnim problemom i sankcijama u nastavku sezone, u slučaju da se ispostavi da su tvrdnje fudbalera PSŽ istinite.
Najglasniji od svih bio je Marko Verati, kojem je inače Bjorn Kujpers u nekoliko navrata progledao kroz prste i nije ga kaznio crvenim kartonom, uprkos grubim startovima nad rivalom iz Engleske.
Fudbaleri Mančester sitija proslavljaju gol protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Istorija u Mančesteru – Građani u finalu Lige šampiona! /video/
„Nije lako, bili smo tako blizu finala. Želeli smo ove sezone da stignemo do samog kraja. Razočarani smo i teško je naći prave reči. Jedinu stvar koju ne volim je kada ti sudija govori da od**beš. Uvek se trudimo da pokažemo poštovanje, ali on je to isto ponovio tri ili četiri puta tokom utakmice. Počeo je da deli žute karone, postali smo pomalo nervozni“, pravdao se Verati posle neuspeha na Etihadu.
​Ipak, nije Italijan jedini koji je upro prsto na ponašanje sudije. Optužbama se pridružio i Ander Erera.
„Čuo sam kada je sudija rekao Leandru Paredesu da od**be. Da smo mi tako nešto rekli, sigurno bi nas kaznili sa tri ili četiri utakmice neigranja“, kazao je Erera, bivši fudbaler Sitijevog gradskog rivala Mančester junajteda.
UEFA je sada na potezu, ukoliko video snimci pokažu da je Kujpers psovao igrače PSŽ, teško da će suditi finale, možda „izvisi“ i za Evropsko prvenstvo, na kojem je viđen kao jedan od najboljih i najiskunijih sudija.
► Vučić: Pohapsićemo mafijašku bandu iz fudbala, smeju nam se Evropa i svet
► Gvardiola i Siti prete da pokore Evropu bez napadača!
► Dinamo bi da pokvari posao Zvezdi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala