Tragičan oproštaj „seviljskog berberina“

© AFP 2023 / CRISTINA QUICLERSevilja Bilbao
Sevilja Bilbao - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Španska Primera je za razliku od Superlige ultrauzbudljiva, što potvrđuje trka čak četiri kluba za titulu u poslednjih nekoliko kola. Dok je u Srbiji odavno sve rešeno, a Zvezda se kao i prethodnih sezona prošetala do trofeja i to s dvocifrenom razlikom u odnosu na prvog pratioca Partizan.
Ipak, na Pirinejima se jedan klub četiri kola pre kraja La Lige oprostio na tragičan način od trke za titulu, a reč je o Sevilji.
Neverovatna serija od pet pobeda, pre svega ona na gostovanju Selti u Vigu rezultatom 4:3 u ludom meču, doveli su „seviljskog berberina“ da se uključi u borbu sa Atletikom i Real Madridom i Barselonom. San je postao java, prišli su na svega tri boda prvoplasiranom Atletiku imali bod manje od dva najveća španska kluba, ali se onda sve pretvorilo u košmar.
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Slovenca su Rus i Britanci podigli iz pepela, a on sada – preti
Meč 34. kola Primere u Andaluziji otišao je za njih, u kontra pravcu. Iako su bili daleko bolji rival, imali posed lopte čak 74 odsto i uputili 18, od čega tri šuta u okvir gola Bilbaa, na kraju je usledio hladan tuš. 
​Sevilju koja je krenula na sve ili ništa, što je i logično jer je rezultat bio 0:0, kaznio je Injaki Vilijams. Sjajni Tamnoputi Baskijac rutinski je realizovao kontru, pogodio je same desne rašlje na dodavanje Sanseta.
„Seviljski berberin“ bio je na kolenima, šok i neverica na licima saigrača Nemanje Gudelja, koji protiv Atletika nije ulazio u igru.
Andalužani su na tragičan način ispali iz neverovatne šampionske trke, u kojoj će se do samog kraja nadmetati Atletiko (76 bodova), Real Madrid i Barselona imaju po 74, a do kraja su ostala još četiri kola, s tim što Katalonci u narednom kolu, 8. maja, dočekuju „jorgandžije“, pa bi upravo taj meč mogao da odluči ko će biti novi šampion Španije.
► Partizanova legenda najavila crne dane: Asano je samo početak, tek će biti odlazaka!
► U Engleskoj na ulicama haos, a na terenu – kopačka u glavu /video/
► Šta se desilo srpskom „mašinovođi“ i ruskoj Lokomotivi?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala