Slovenca su Rus i Britanci podigli iz pepela, a on sada – preti

© AFP 2023 / Manu FernandezAleksandar Čeferin
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Aleksandar Čeferin, slovenački advokat i predsednik Evropske fudbalske asocijacije, preživeo je pokušaj puča velikih klubova i ideju stvaranja Superlige nezavisne od UEFA, ojačao je svoju poziciju i počeo da – preti.
Džej Pi Morgan Čejs - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope
Projekat koji je pretio da sruši sve dosad poznate postulate fudbala na evropskom kontinentu je propao zahvaljujući, u prvom redu, inicijativi Romana Abramoviča da se njegov klub Čelsi povuče iz dogovora, a potom su to uradili i ostali klubovi iz Engleske.
Ipak, verni dogovoru „velikih“ ostali su Real Madrid i Barselona, koje Čeferin vidi kao glavne pretnje za stabilnost evropskog fudbala.
Predsednici ta dva klua, Florentino Peres i Đoan Laporta, suočeni sa ogromnom finansijskom krizom, i dalje su zainteresovani za nastavak projekta koji je trebalo da finansira američka korporacija Džej Pi Morgan Čejs.
„I dalje čekamo pravno tumačenje slučaja, ali će svi snositi posledice za svoje odluke. I oni to znaju. Ako oni nastave da pričaju da su zainteresovani za Superligu, onda oni više neće igrati u Ligi šampiona, naravno. Ako su spremni da urade to, onda mogu da igraju u tom svom takmičenju“, naveo je Čeferin.
On je ukazao i na to da će klubovi koji su izrazili nameru da napuste ideju o Superligi biti bez kazni, za razliku od onih koji nastave da insistiraju na tome.
Čeferinove pretnje su stigle dan uoči prve utakmice polufinala Lige šampiona, u kojoj će se sastati „buntovni“ Real Madrid i „verni“ Čelsi.
O Superligi i UEFA za Sputnjik sport je, u emisiji Miljanov korner, govorio sportski analitičar i reditelj Gorčin Stojanović.
► Legendarni Nemac opčinjen Ruskinjom – Marina je napravila čudo usred pandemije
► Profesor je rekao svoje još pre 12 godina...
► Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala