Krajinović zaključio užasnu nedelju za Srbe, polovičan uspeh Rusa

© AP Photo / Darko VojinovicSrpski teniser Filip Krajinović
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Srpski teniser Filip Krajinović nije prošao prvo kolo Mastersa u Madridu, dok su tokom trećeg dana turnira polovičan učinak imali ruski takmičari, Andrej Rubljov i Karen Hačanov.
Krajinović je doživeo poraz od Japanca Jošihita Nišioke od 6:2, 6:4, čime je i poslednji Srbin eliminisan sa Mastersa u Madridu.
Srpskom teniseru je ovo bio drugi poraz u nizu, a prvi protiv Nišioke u karijeri, pošto ga je pobedio u prethodna dva okršaja.
Trenutno 60. teniser planete potpuno je dominirao protiv trećeg drugog „reketa“ Srbije u prvom setu, pošto je u svoja četiri servis gema izgubio ukupno jedan poen.
U drugom setu Krajinović je pružio bolji otpor, ali i dalje nije uspevao da dođe do potrebnog momentuma kako bi napravio preokret.
Nišioka je u sedmom gemu došao do brejka, zatim spasao prvu i jedinu brejk loptu sa kojom se suočio, a potom i priveo duel kraju.
Mladi Japanac će se u drugom kolu Madrida sastati sa Norvežaninom Kasperom Rudom, koji je prethodno eliminisao petnaestog nosioca Feliksa Ože-Alijasima.
Podsetimo, od Madrida je ranije odustao Novak Đoković, a u prvom kolu su ispali i Dušan Lajović (od Šapovalova), Miomir Kecmanović (od Iznera) i Laslo Đere (od Londera, kvalifikacije).
Andrej Rubljov, trenutno sedmi igrač planete, je uz dosta muke savladao Amerikanca Tomija Pola u drugom kolu turnira, po setovima – 6:7, 6:3, 6:4.
Predstavnik Rusije je u prvom setu u nekoliko navrata imao sve u svojim rukama, pošto je u tri navrata imao prednost brejka.
Čak je i u taj-brejku imao ogromnih 5:1, ali je Amerikanac uspeo da napravi iznenađenje i osvoji šest poena u nizu.
Tokom drugog i trećeg seta viđeno je mnogo manje brejkova, a Rubljov je bio najbolji kada je to bilo najbitnije, spasavši nekoliko brejk lopti i iskoristivši svoje šanse.
Rubljov je u prvom kolu bio slobodan, a u trećem će se sastati protiv boljeg iz duela Džona Iznera i pobednika okršaja Roberta Bautiste Aguta i Marka Čekinata.
Karen Hačanov je doživeo poraz od nekadašnjeg Top 10 igrača Keija Nišikorija sa 2-1 u setovima. Japanac je slavio pobedu posle skoro dva i po sata borbe – 6:7, 6:2, 6:2.
Prvi set je trajao više od sat vremena, a tokom istog su oba tenisera imala prednost brejka, dok je Rus imao i set loptu pri vođstvu od 6:5.
Nije je iskoristio, da bi onda u taj-brejku od 4:6 osvojio četiri vezana poena i poveo.
Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Rus i Grk su promenili istoriju – Đoković brani čast „stare garde“, a Federeru je potrebno čudo
Veliku priliku da potpuno ubije momentum protivnika imao je na startu drugog seta, ali je propustio brejk loptu koja ga je skupo koštala.
Nišikori je momentalno napravio brejk, a onda još jednim završio drugi set.
U trećem setu je ponovo u prvom gemu zapretio Hačanov na riternu, ali je to bilo sve što je viđeno od njega u Madridu.
U drugom kolu turnira gledaoci će na programu imati potencijalni spektakl, pošto se Nišikori susreće sa petim nosiocem Sašom Zverevim.
​► Đoković se izjednačio sa čuvenom Amerikankom
Ruskinja na udaru razočaranih kockara: „Mučim se, ostavite me na miru!“ /foto/
Novakova izjava je izazvala i reakciju „nesuđenog zemljaka“: „Za mene je stvar jednostavna“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala