Rus i Grk su promenili istoriju – Đoković brani čast „stare garde“, a Federeru je potrebno čudo

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONAndrej Rubljov i Stefanos Cicipas
Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Prvi put od 2014. godine neko od članova teniske „velike trojke“ – Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, u prvoj nedelji maja meseca se ne nalazi se na prvoj poziciji ATP trke, odnosno rangiranja po broju osvojenih poena u sezoni.
Novak i Jelena Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Otkriveno zašto je Novak odustao od Madrida
Simbolički, to znači da je „nova generacija“ tenisera ozbiljno zakucala na vrata velikana, uz najavu velikih rezultata u budućnosti.
Na tom putu stoji Đoković, koji održava nivo igre i „stari poredak“, za razliku od Nadala i Federera, uprkos neočekivanim porazima na turnirima u Monte Karlu i Beogradu. 
U trci lidersku poziciju drže Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, Đoković se nalazi na trećem mestu, dok su Nadal i Federer u velikoj opasnosti da ne stignu do Završnog turnira sezone, ukoliko značajno ne poprave rezultate do kraja godine i stignu do prvih deset.
Nadal je na ivici, njega je sa osmog mesta istisnuo Aleksander Zverev, dok je Federer na dalekom 238. mestu sa svega 45 osvojenih poena u sezoni, te će mu za plasman na Završni turnir biti potrebno čudo.
Što se tiče ATP liste, tu je Đoković i dalje neprikosnoven sa 11.963 poena na prvom mestu, sledi Nadal sa 9.810, dok Danil Medvedev ima 9.700 poena.
Srpski teniseri Dušan Lajović i Laslo Đere su zabeležili po pad za jedno mesto pa sada zauzimaju 38, odnosno 50. poziciju na ATP listi.
► Ruskinja na udaru razočaranih kockara: „Mučim se, ostavite me na miru!“ /foto/
► „Nisam vređao sudiju, kunem se u svoju decu!“ /video/
► Novakova izjava je izazvala i reakciju „nesuđenog zemljaka“: „Za mene je stvar jednostavna“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala