Britanac stao u odbranu Đokovića, Nemac upozorio Federera /video/

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
Pratite nas
Bivši britanski teniser Greg Rusedski stao je u odbranu Novaka Đokovića, dok je bivši nemački igrač Boris Beker upozorio Rodžera Federera.
Rusedski, nekada četvrti teniser sveta, podržao je Novaka povodom odluke da ne učestvuje na Mastersu u Madridu.
Đoković je nedavno odustao od turnira koji je osvojio 2019. godine, kako bi napravio pauzu posle poraza u polufinalu Srbija opena.
Kako stvari stoje, najbolji teniser planete će pred Rolan Garos učestvovati na Mastersu u Rimu i Srbija openu 2, gde će morati da skine svoju „kletvu“.
„Svi pričaju o tome da Đoković ne igra u Madridu. Setimo se da uslovi u Madridu nisu uopšte nalik onima na Rolan Garosu, što se tiče odskoka loptice i nadmorske visine“, rekao je Rusedski.
Prvi „reket“ planete je madridsku „Magičnu kutiju“ osvojio tri puta u karijeri, a zbog odluke da ne dođe u prestonicu Španije izgubiće 500 ATP bodova.
„Novak želi da podrži turnir kod kuće i drugačije napravi raspored (u pripremi za RG). Teško je prigovoriti nekome ko ima 18 Grend slem titula“, dodao je Britanac.
Sa druge strane, Beker, inače bivši trener Đokovića, upozorio je Federera pred novi povratak na veliku scenu.
Švajcarac se posle 14 meseci pauze i dve operacije kolena vratio na turniru u Dohi, gde se nije previše proslavio.
To ga je nateralo da se ponovo povuče i vrati treninzima, a novi povratak na teren zakaže tek u Ženevi, što će mu najverovatnije biti jedini turnir na šljaci u pripremi za Otvoreno prvenstvo Francuske.
„Nadam se da Federer neće napraviti grešku i igrati na mnogo turnira. On je ikona ovog sporta, podigao je tenis na viši nivo. Federeru je potreban kvalitetan kraj karijere“, izjavio je Beker.
Iako Rodžera niko ne sme da otpiše ni na jednom turniru, jasno je da će mu Rolan Garos poslužiti samo kao svojevrsna priprema za Vimbldon.
Danil Medvedev posle pobede nad Stefanosom Cicipasom - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Medvedev progovorio o velikom problemu – kako se zloupotrebljavaju deca
Trenutno 8. teniser planete je londonski Grend slem osvojio osam puta, a stručnjaci mu predviđaju da samo na tom Slemu ima ikakve šanse za novim najvećim trofejom.
„Sa moje tačke gledišta, Vimbldon je i dalje turnir na kojem ima najveće šanse da dogura daleko. Ima osećaj za igru i lopticu, ali je problem što se kako godine prolaze, oporavljate sve sporije i sporije“, dodao je Beker o teniseru iz Bazela, koji će uskoro napuniti 40 godina.
Podsetimo, Masters u Madridu počinje 5. maja, a u Rimu 9. maja. Nedelju dana kasnije igra se turnir u Ženevi, nakon čega će se igrati Srbija open 2 na Dorćolu.
Sezonu na šljaci zaključiće Rolan Garos, koji će trajati od 30. maja do 13. juna, nakon čega se Turneja seli na travu.
„Hvala Novaku i srpskom narodu na vakcini!“
Đokovićev „saborac“ pokušao da podrži narod, pa izazvao gnev – zbog licemerja
Nije hteo da dođe u Beograd – zbog „negativnog vrtloga“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala