Šta će reći Erdogan – proterani „gulenista“ bi Ameriku zamenio Grčkom

© AFP 2023 / EZRA SHAWEnes Kanter
Enes Kanter - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Enes Kanter, jedan od najboljih turskih košarkaša, protekle godine je proživeo u pravom paklu zbog činjenice da se kao protivnik režima Redžepa Tajipa Erdogana našao na listi progonjenih.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Jokić otkrio tužnu stranu igranja u Americi /video/
Dugogodišnji NBA košarkaš je ostao bez turskog državljanstva zbog svoje javne podrške prognanom Erdoganovom rivalu Fetulahu Gulenu, a zbog opasnosti po život nije smeo ni da napušta teritoriju SAD.
Momak rođen 1992. godine u Cirihu je u NBA ligi od 2011. godine, a trenutno nastupa za Portland Trejlblejzerse.
Iz tog kluba se u Evropu, odnosno grčki Panatinaikos, vratio hrvatski košarkaš Mario Hezonja, a „zeleni“ se nadaju da bi tim putem mogao da krene i Kanter – uprkos kontroverzama koje nosi sa sobom.
​Tome u prilog ide i činjenica da u grčkoj nastupa njegov mlađi brat Kerem, koji je istakao da bi Enes voleo da zaigra za PAO.
„Pre nego što je Hezonja uopšte stigao u Panatinaikos, moj brat je podržao taj klub na društvenim mrežama. Mislim da će PAO biti prva opcija za njega kada bude odlučio da ode iz NBA lige“, naveo je Kanter.
Mlađi od braće nije doživeo da sa bratom zaigra za tursku reprezentaciju, što je daleko od realnosti, ali on i dalje veruje u takvu mogućnost.
„Nikada nismo igrali zajedno za Tursku. To je bio naš san. Voleo bih da se to dogodi, da me pozovu prvim letom bih stigao. Ako to već ne bude moglo da se desi, onda bi bilo lepo da on i ja zajedno zaigramo za Panatinaikos“, rekao je Kanter.
► Jokić otkrio tužnu stranu igranja u Americi /video/
► Osmeh ponovo na Smajlijevom licu, Dalasu malo tripl-dabl Dončića
► Bogdanovićeva najbolja partija od povratka, Vučević brojao do 38! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala