Srbi „okupirali“ crnogorsko primorje /video/

CC0 / Pixabay / Statua Balerine u Budvi
Statua Balerine u Budvi - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Crnogorsko primorje ponovo je puno posetilaca, a crnogorski turistički radnici procenjuju da je najveći broj stranih turista došao iz Srbije.
Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 6.000 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva. Prema grubim procenama, hoteli su popunjeni i do 60 odsto, dok su lokali dupke puni.
Ivana Rebić iz lokalne TO kazala je da je 4.500 gostiju smešteno u budvanskim hotelima, dok je 1.500 u privatnom smještaju, prenosi RTCG.
„Najviše gostiju je pristiglo iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, Ukrajine i Rusije“, rekla je Rebić.
Kako je „Pobjedi“ kazao vlasnik jednog budvanskog lokala Luka Vučković, prezadovoljni su posetom gostiju za praznike.
„Gosti su pretežno iz Srbije, ima Rusa, ima nešto iz Albanije. Prezadovoljni smo sa ovim kako smo ih dočekali. Vreme nam je prelepo, popunjeni smo svi od jutra do mraka. Svi ugostiteljski objekti su popunjeni i baš imamo lepe povratne informacije, zadovoljni su sa cenama, uslugama i sa svim“, kazao je Vučković, koji ističe da su turisti počeli da dolaze od petka i procene su da će ostati do utorka.
„Najavili su neko lepo vreme tako da možemo da očekujemo posao i tokom celog maja. Imamo dosta i domaćih gostiju. I hoteli su baš popunjeni, spustili su cene i to nam je dosta pomoglo jer je dosta ljudi došlo zbog toga i upravo smo iznad svih očekivanja. Prezadovoljni smo. Hoteli koji su se otvorili popunjeni su i preko 60 odsto“, poručuje Vučković.
Plaža u Budvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Cene niže, nije daleko, ne treba test: Crna Gora ove godine privlačna za Srbe
Portparolka HG „Budvanska rivijera“ Jelena Kaluđerović kazala je da su u ovoj kompaniji zadovoljni posetom gostiju za praznike i posećenošću hotela „Palas“ u Petrovcu.
„Gosti su pretežno iz Crne Gore i to uglavnom naši stalni gosti“, kazala je Kaluđerović.
Gzim Hajdinaga, direktor Turističke organizacije Ulcinj, kazao je da je ovaj grad oživeo.
„Grad je pun za praznike. Presek koji imam sa graničnog prelaza Sukobin kaže da je od 31. aprila do 2. maja prešlo 9.700 turista. Imali smo i sreće, nije bilo neko naj vreme, ali nije bilo kiše, tako da je i to razlog što su krenuli i ovako mogu malo da šetaju kroz grad i da sednu na terase lokala“, kazao je Hajdinaga.
Vlasnik jednog hotela u Ulcinju Hasan Karamanaga je potvrdio da je bila dobra posećenost grada.
„Nekako je grad živnuo“, kazao je Karamanaga, ali dodaje da će za dva dana opet ostati bez gostiju.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala