Cene niže, nije daleko, ne treba test: Crna Gora ove godine privlačna za Srbe

CC0 / Pixabay / Plaža u Budvi
Plaža u Budvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Crna Gora će ove godine, sudeći prema izjavama predstavnika turističkih agencija, biti jedna od najtraženijih destinacija među turistima iz Srbije jer im, pre svega, neće biti potreban PCR test, cene će biti niže i do 20 odsto nego u godini pre korone, ali i zbog prirodnih lepota.

Predstavnici turističkih agencija iz Srbije, koji u Baru sa crnogorskim hotelijerima ugovaraju buduće poslove, izjavili su za Tanjug da očekuju bolju turističku sezonu nego lane.

Kako ističu, epidemiloški uslovi su bolji, a proces masovne vakcinacije u regionu im uliva još veću nadu.

Direktor agencije „Transjug Travel“ iz Beograda Nevena Stojić očekuje da će ove godine biti mnogo više turista iz Srbije u Crnoj Gori iz nekoliko razloga.

„Crna Gora nije daleko, daje dobre uslove, spustili su cene i samim tim ne treba nikakav test, što omogućuje našim turistima da dosta povoljnije odu iz Srbije posle dužeg vremena, jer su svi željni putovanja“, rekla je Stojićeva.

Prema njenim rečima, cene su i do 20 odsto jeftinije, pa će ovog jula biti moguće pronaći apartman u Rafailovićima između 100 i 150 evra za 10 dana, dok je pre korone to koštalo oko 250 evra.

© Sputnik / Tatjana RadojičićCene i do 20 odsto niže.
Cene niže, nije daleko, ne treba test: Crna Gora ove godine privlačna za Srbe - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Cene i do 20 odsto niže.

Nevena Stojić je proverila cene hrane i pića, jer se govorilo da su poskupele i prenosi da je kafu u hotelu sa četiri zvezdice platila jedan evro.

Direktorka agencije „Aldi Travel“ iz Leskovca Aleksandra Dimitrijević navodi da njihova agencija postoji osam godina, a da ove godine prvi put više nego ranije rade Crnu Goru.

„Upravo nas je opredelilo to jer neće biti PCR-a. Našim klijentima će to i te kako značiti, a ljubazni domaćini u Crnoj Gori su nas ubedili da će i naši klijenti uživati“, rekla je Dimitrijevićeva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala