Zvezda od problema do furiozne završnice – glavni cilj je korak bliže! /video/

© Foto : ABA liga/Crvena zvezda mtsDetalj sa utakmice Crvena zvezda – Igokea
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Igokea - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Pratite nas
Crvena zvezda je pobedila Igokeu u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige, rezultatom 76:61 na domaćem parketu.
Zvezda je došla do trijumfa nad Igokeom koji ih je doveo nadomak plasmana u veliko finale regionalnog prvenstva, a do prolaza će moći već 7. maja, kada se igra revanš u Laktašima.
Crveno-beli su pitanje pobednika „prelomili“ u poslednjoj četvrtini, dok je tokom celog meča viđeno nekoliko atraktivnih poteza i mnogo promena u vođstvu.
Podsetimo, u drugom polufinalu se, od 21.00 u Podgorici, sastaju Budućnost i Mornar. Pobednik ABA lige će, ukoliko ne dođe do naprasne i drastične promene u poslednjim trenucima, naredne sezone igrati u Evroligi, ali i podići trofej najbolje ekipe na Jadranu, što je glavni cilj jedinog predstavnika Srbije u plej-ofu.
​Početak prve plej-of utakmice ove sezone bio je dosta „tvrd“, bez puno poena i uz nekoliko faulova.
Sredinom deonice viđen je nešto brži tempo uz po nekoliko trojki na obe strane i sjajnu individualnu predstavu Korija Voldena, kojom su cveno-beli došli do prednosti od 15:12.
Ipak, nije bilo potrebno mnogo vremena da se ponovo uđe u seriju promašaja, pre svega zahvaljujući dobroj kombinovanoj zonskoj odbrani domaćina.
Posle uvodnih deset minuta na semaforu je stajao nerešen rezultat (20:20).
​Rezultatska „klackalica“ bila je na programu i tokom druge četvrtine, a Igokea je uspela da napravi seriju od 9:0 i povede.
Tajm-aut Dejana Radonjića urodio je plodom, pa je u ovim trenucima meča seriju napravila Zvezda, koja je vođstvo vratila na svoju stranu.
U završnici prvog dela igre sjajan je bio centar gostiju Džeki Karmajkl, pa je na poluvremenu rezultat bio u korist tima iz Republike Srpske39:42.
​Zvezda je u sličnom ritmu počela treću četvrtinu, pa je Igokea odličnom timskom igrom u napadu nastavila da čuva prednost.
Igralo se u potpunom egalu, a sredinom deonice u pomoć saigračima priskočio je kapiten Branko Lazić, koji je briljirao na obe strane terena, a najviše doprineo sa dve pogođene trojke.
Nakon još jedne trojke Lazića, ali i njegovog pasa za alej-up Dobrića, Zvezda je uspela da se izbori za prednost pred ulazak u poslednjih deset minuta (56:55).
​Za prva tri minuta četvrte četrtine viđeno je 11 poena, od čega je osam završilo u košu Igokee, čime je domaćin došao do +6.
Igokea se nije predavala, pokušavajući da sebi svojstvenom igrom smanji zaostatak i uvede meč u neizvesnu završnicu, ali je delovalo kao da je ekipi iz Laktaša ponestalo snage.
Uz nekoliko manjih „koškanja“, jedan sumnjiv nesportski faul Marka Simonovića i dosta promašaja na pred košem domaćina, meč je rutinski priveden kraju.
Zvezda je na kraju zabeležila ubedljiv trijumf posle furiozne završnice, iako je u nekoliko trenutaka tokom meča bila u podređenom položaju, pre svega zahvaljujući granitnoj odbrani kojom je protivniku dopustila da postigne svega šest poena u poslednjih deset minuta.
​Najbolji kod pobednika bio je Džordan Lojd sa 21 poenom.
Istakao se i njegov američki sunarodnik Kori Volden sa 13 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je 12 poena uz devet uhvaćenih lopti imao Ognjen Dobrić.
Lebron Džejms i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
„Sa Jokićem i u kafanu, Lebron bi bio predsednik Amerike da je kao on“
Kao čovek odluke se, ipak, može okarakterisati Branko Lazić, koji je imao deset poena i prelomio meč u trećoj četvrtini.
Na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Edin Atić sa 15 poena, uz kojih je imao i četiri asistencije.
Džeki Karmajkl je dodao sedam poena, uz četiri skoka i pet asistencija, ali je bio previše neprimetan u drugom poluvremenu.
Bivši centar Zvezde Nikola Jovanović je imao devet, a bivši plejmejker Partizana Stefan Pot šest poena.
Obradović dobio spor za Zvezdom – Čović: Da sačuvam i klub i legendu /video/
Jokić objasnio Amerikanki kako je nastao „somborski ringišpil“ /video/
Amerika je „locirala“ novi biser iz Srbije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala