Srbinu je u Rusiji preseo najveći hrišćanski praznik

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić na meču Lokomotive i CSKA
Marko Nikolić na meču Lokomotive i CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Pratite nas
A trebalo je da bude derbi... Prvi protiv drugog u ruskoj Premijer ligi, dvoboj Zenita i Lokomotive iz Moskve, koju s klupe vodi Marko Nikolić, završen je ubedljivom pobedom domaćina rezultatom 6:1 (3:0).
Marko Nikolić je u martu i aprilu odneo priznanje za trenera meseca u Rusiji, što i ne čudi s obzirom na neverovatnu seriju bez poraza i šest vezanih pobeda u aprilu.
Fantastičan niz lansirao je njegovu Lokomotivu na drugo mesto iza Zenita i očekivalo se da sve pršti u derbiju 28. kola ruskog šampionata.
Old Traford - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Derbi otkazan, oglasila se legenda Junajteda: Napravili su trulež i moraju da odu!
Ipak, kako je utakmica počela tim iz Sankt Peterburga, koji je prema svim kladionicama bio apsolutni favorit (kvota 1.33), opravdao je, ali i nadmašio sva očekivanja. Već na poluvremenu bilo je čak 3:0 za Zenit.
Artjom Dzjuba je načeo mrežu gostiju iz Moskve u 19. minutu, da bi „iranski Mesi“ Sardar Azmun s dva gola u 39. i 45. minutu najavio potop Lokomotive.
Nastavio je Zenit da melje Srbina i njegove izabranike, a Azmun je u 46. minutu stigao do het-trika. Koban po golmana Giljermea bio je ponovo Dzjuba u 51. minutu, kada je pukla „petarda“ u mreži Lokomotive.
​Kamano je s druge strane uspeo da postigne utešni pogodak, ali je Brazilac Malkom u 67. minutu postavio konačnih i nestvarnih 6:1.
 Jedan od najtežih poraza Srbina Marka Nikolića u trenerskoj karijeri, a dogodio se baš na najveći hrišćanski praznik - Uskrs. Teško da je bilo ko očekivao čak šest golova u mreži „zahuktale Lokomotive“, koja se naprasno ugasila u Sankt Peterburgu.
Zenit je na dominantan način osvojio šampionsku titulu, s obzirom na to da dva kola pre kraja ima 61 bod, dok je Lokomotiva druga sa 52 osvojena boda, a treći Spartak Moskva koji ima dva manje.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Haos u Mančesteru: Navijači uleteli na stadion i bakljama gađali vlasnike /video/
► Sudar Srba na Uskrs: Vlahović dvaput pogodio, Mihina Bolonja iščupala bod
► Čizma više nije crno-bela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala