Zvezdina četiri musketara za četiri u nizu /foto/

© Foto : FK Crvena zvezda Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde su na dominantan način osvojili četvrtu uzastopnu, a ukupno 32. titulu Superlige, s dvocifrenom prednošću u odnosu na ljutog rivala Partizan.
U dosadanjša 34 odigrana kola Zvezda nije pretpela poraz, a jasno je da su odlična odbrana i maestralni golman Milan Borjan direktni krivci za takav epilog. 
Mininalan trijumf protiv Vojvodine na stadionu „Rajko Mitić“ bio je dovoljan da istorija kluba iz Ljutice Bogdana bude ispisana, sa četiri šampionska trofeja u nizu.
Upravo je reprezentativni čuvar Kanade rođen u Kninu, jedan od četvorice Zvezdinih musketara koji su učestvovali u četiri uzastopne titule. Osim Borjana, koji je bio neprikosnoven među stativama, kako u Superligi, tako i u podvigu u Ligi Evrope i plasmanu u nokaut fazu pomenutog takmičenja, su još: Marko Gobeljić, Aleksandar Rodić i El Fardu Ben.
Gobeljić je uz Milan Gajića uglavnom dejstvovao po desnom boku, neretko je kao prinudno rešenje išao i na levog beka, i uglavnom je korektno odrađivao posao, iako je imao često i boljih sezona od ove.
O Rodiću ne treba trošiti reči, standardno dobar na levom beku ili u srcu odbrane kao levi štoper, ukoliko „zaškripi“, pa iz nekog razloga otpadnu Nemanja Milunović ili Miloš Degenek.
Srpski fudbaler Luka Jović na utakmici svog Ajntrahta i Štutgarta - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Albanac i dalje trguje srpskim blagom
Iako ne voli da priča za medije, i ne daje izjave, niti se javno eksponira, nekadašnji defanzivac Zenita, maksimalno profesionalno odrađuje posao na terenu i pleni iskustvom i sigurnošću na svakom koraku, zbog čega mu trener Dejan Stanković bezgranično veruje.
Kada je El Fardu Ben u pitanju, jasno je da je on jedan od glavnih šrafova Zvezdine mašinerije. Reprezentativac Komorskih ostrva je još u martu mesecu postao rekorder po broju postignutih golova, kada su stranci u pitanju.
„Ponosan sam na rekord. Nadam se da ću uvećati broj postignutih golova u narednom periodu. Naravno, najbitnije je da ekipa pobeđuje, ali je jasno da volim da se upisujem u strelce i da ću nastojati da na taj način i u budućnosti doprinesem timu“, rekao je Ben nakon postavljanja rekorda.
Ben je u crveno-belom dresu odigrao 125 utakmica, postigao je 63 pofotka uz čak 33 asistencije. Jasno je da će uprava Zvezde i trener Stanković insistirati da pomenuti kvartet ostane i naredne sezone na Marakani, kako bi se napala peta uzastopna titula, i naravno, Liga šampiona što je prioritet svih prioriteta.
► Fudbal se umalo raspao, a Čeferin objavio bojkot: „Dosta nam je kukavica“
► Zvezdini „klinci“: Želimo još mnogo titula
► Zvezda osvojila titulu i ispisala istoriju kluba!
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala