Otrovne strelice iz Katalonije – zbog „lažnih glasina iz Madrida“

© AFP 2023 / SERGIO PEREZDani Makeli
Dani Makeli - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Pratite nas
Dani Makeli, fudbalski sudija koji je postao poznat i van granica najvažnije sporedne stvari na svetu, ponovo se našao u centru pažnje. Ovoga puta tema nije već legendarna utakmica Srbije i Portugalije, već duel Real Madrida i Čelsija.
Stefan Mitrović gol - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
U redu, lopta je prešla, ali — preko čega su Srbi sve prešli? /video/

Arbitar koji je Srbiji „pomogao“ u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, nepriznavanjem gola Kristijana Ronalda u finišu meča, koji je završen rezultatom 2:2, imao je veoma nezahvalan posao u polufinalu Lige šampiona.

Real je u žestokom sukobu sa UEFA pošto je predvodnik ideje o Superligi velikih klubova, a naročito pošto je taj projekat propao. Bar za sada.

Iz Madrida su upućivani glasovi da bi Makeli mogao da se stavi na stranu Čelsija, kluba koji je prvi istupio iz projekta Superlige, čime je on stavljen pod dodatnu, ionako već veliku, lupu javnosti.

Duel Reala i Čelsija je završen nerešenim rezultatom (1:1), londonski klub je bio dominantniji i bliži pobedi, a španski mediji se dan posle meča „posipaju pepelom“ i navode da je Makeli čak – pomagao Realu?!

To, pre svih, čini portal Sport, blizak Barseloni.

„U Madridu su najavljivali moguću zaveru, ali je sudija favorizovao Real. On je dozvolio Realu da postigne pogodak preko Karima Benzeme, iako je Kazemiro prethodno napravio faul. On je dozvoljavao teške startove fudbalera Reala bez namere da proveri i dosudi prekršaj, a nije dosudio ni penal posle nasrtaja Danija Karvahala nad Benom Čilvelom“, navodi se u tekstu.

Kako se ističe, kaznu za prekršaj je dobio samo Marselo, posle žestokog prekršaja s leđa na Kristijanom Pulišićem.

„Sudija je bio pod pritiskom glasina koje su se širile iz medija iz Madrida posle kontroverze oko Superlige. Marka se time bavila i na naslovnoj strani, tražeći fer-plej, ali jedini tim koji može da se žali na kraju je – Čelsi“, zaključuje se.

► Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/

► Legendarni Nemac opčinjen Ruskinjom – Marina je napravila čudo usred pandemije

► Neviđeni skandal uzdrmao fudbalera Zvezde – lažirao identitet, sve izašlo na videlo?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala