Tvorci ruske vakcine „Sputnjik Ve“ tuže brazilski regulator zbog klevete

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Tvorci ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u svetlu situacije oko odobravanja vakcine u Brazilu podneće tužbu protiv brazilske nacionalne agencija za sanitarni nadzor „Anvisa“ zbog širenja lažnih informacija, saopšteno je na zvaničnom nalogu ruske vakcine na Tviteru.

Tvorci ruske vakcine su na Tviteru objavili link za članak u kome se navodi da je „Anvisa“ saopštila medijima da je iznela tvrdnje protiv „Sputnjika Ve“, iako nisu sprovođena testiranja vakcine.

„Nakon što je brazilski regulator 'Anvisa' priznao da nije testirao vakcinu 'Sputnjik Ve' (Sputnik V), nameravamo da podnesemo u Brazilu tužbu za klevetu protiv 'Anvise' zbog svesnog širenja lažnih i netačnih informacija“, navodi se u saopštenju.

Ranije je Nacionalna zdravstvena agencija Brazila Anvisa odbila zahtev regionalnih vlada za uvoz vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) dok se ne dobiju „informacije koje nedostaju“. Regulator je takođe saopštio da je na ruskoj teritoriji inspekcijskom timu uskraćen pristup objektima Centra „Gamaleja“.

Direktor Naučno-istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Ministarstva zdravlja Rusije Aleksandar Gincburg izjavio je da brazilski regulator za sanitarni nadzor nije tražio da poseti laboratorije Centra i da se nikom ne odbija pristup.

​Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala