Razmena vatre na granici Kirgizije i Tadžikistana /video/

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaVojnik Oružanih snaga Kirgizije
Vojnik Oružanih snaga Kirgizije - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Pogranična služba Kirgizije saopštila je da je na granici sa Tadžikistanom došlo do razmene vatre između vojnih jedinica.
„Započela je pucnjava između vojnih jedinica dveju strana. Prema preliminarnim podacima, tadžikistanska strana utvrđuje položaje minobacačkih odreda“, saopštila je pres služba graničara.

Osim toga, pogranična služba Kirgizije optužila je tadžikistanske graničare da „provociraju civilno stanovništvo na krvoproliće“, a takođe navela da su odgovorni za moguće žrtve.

Takođe se dodaje da se sukob na delu Batken na granici između dve zemlje dogodio, jer su predstavnici tadžikistanske strane pokušali da postave kamere za nadzor na stubove dalekovoda. Kirgizi su se usprotivili i počeli da seku stub.

Posle toga su učesnici sukoba počeli da se gađaju kamenjem. U četvrtak uveče sukob je eskalirao, započela je pucnjava. Kasnije je Državni komitet za nacionalnu bezbednost Kirgizije saopštio o pucnjavi na granici vojnih jedinica dve države, optuživši tadžikistansku stranu za postavljanje položaja za minobacače. U pucnjavi je teško ranjeno troje državljana Tadžikistana, povređeno je 16 Kirgiza, a jedan je ubijen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala