Matićev Junajted zgazio „vučicu“! /video/

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Romu 6:2, dok je Arsenal poražen od Viljareala 2:1, u prvim utakmicama polufinala Lige Evrope.

Srpski fudbaler Nemanja Matić odigrao je poslednjih deset minuta utakmice i za kratak period ostavio je dobar utisak. Ipak, tada je utakmica već bila rešena, pošto je Junajted za samo nekoliko minuta u drugom poluvremena uspeo da od 1:2 dođe do 3:2, a na kraju i 6:2.

U drugom polufinalnom paru Arsenal je izgubio od Viljareala, a u izveštaju prvo ćemo se baviti utakmicom u Mančesteru.

Mančester junajted – Roma

„Crveni đavoli“ bolje su otvorili utakmicu i posle devet minuta igre rezultat je bio 1:0. Kavani je lepo ostavio loptu Fernandešu, a Portugalac ju je samo „bocnuo“ i savladao Lopesa.

„Vučica“ je imala brz odgovor, te je posle samo šest minuta igre došla do izjednačenja. Pogba je igra rukom u kaznenom prostoru i posle VAR-a dosuđen je jedaneasterac.

Loptu je uzeo Lorenco Pelegrino i preciznim udarcem uz levu stativu poravnao je rezultat.

Do kraja poluvremena mreže nisu mirovale. Roma, ohrabrena pogotkom iz 15. minuta, nastavila je da napada i u 34. došla je do potpunog preokreta.

Pelegrini se našao u ulozi asistenta, a iskusni Edi Džeko pogodio je za 1:2.

Sa prednošću ekipe iz Rima otišlo se na petnaestominutnu pauzu.

U nastavku utakmice ponovo smo videli preokret, ali na druoj strani. Ole Gunar Solskjer uspeo je da dodatno motiviše fudbalere i to se videlo po njihovom govoru tela.

Već u 48. minutu rezultat je bio izjednačen. Junajted je izveo sjajnu kontru koju je na prelep način krunio Edinson Kavani.

Domaći fudbaleri nisu želeli da se zaustave na ovome i posle samo 16 minuta od poravnanja rezultata došli su do preokreta. Kavani je iskoristio lošu intervenciju golmana i poslao je loptu iza njegovih leđa. 

Dva minuta kasnije Edin Džeko nije realizovao dobru šansu, a svega šest (minuta), posle trećeg gola, Junajted je postigao i četvrti.

Arbitar je pokazao na belu tačku, loptu je uzeo Bruno Fernandeš i rutinski savladao čuvara mreže „vučice“.

Ovaj gol poptuno je slomio otpor Rome, te su posle nekoliko minuta primili i peti gol. Fernandeš je centrirao, a Pogba glavom pogodio za 5:2.

Tu nije bio kraj agoniji Rome. Junajted je postigao još jedan gol, a konačnih 6:2 postigao je Mejson Grinvud u 86. minutu.

Viljareal – Arsenal

U drugoj utakmici večeri viđen je, takođe, odličan fudbal. Unaj Emeri, trener domaćina, a ujedno i nekadašnji menadžer Arsenala, odlično je pripremio utakmicu i za samo pola sata igre „žuta podmornica“ imala je dva gola prednosti.

Mrežu Arsenala načeo je Trigeros u petom minutu. Odbrana ekipe iz Londona reagovala je veoma loše i Španac je pogodio za 1:0.

Samo dvadeset i četiri minuta kasnije Viljareal je duplirao prednost. Strelac pogotka bio je veteran, bivši igrač Arsenala, Raul Albiol.

Arsenal je bio skamenjen, za 45 minuta nisu uputili šut u okvir gola i domaći igrači zasluženo su vodili na poluvremenu.

Na startu drugog perioda igre gosti iz Londona doživeli su novi šamar. Dani Sebaljos dobio je drugi žuti karton, te su izabranici Mikela Artete bili sa igračem manje.

Čukveze je imao dobru šansu da postigne i treći gol za Viljareal, Moreno takođe, ali mreža Arsenala je mirovala.

Kazna za propuštene šanse došla je u 73. minutu. Arbitar je pokazao na belu tačku, a Pepe je preuzeo odgovornost i smanjio na 2:1.

Arsenal je do kraja utakmice imao šansu da se potpuno vrati u utakmicu. Etjen Kapu je u 80. minutu zaradio drugi žuti karton, te je stanje na terenu bilo izjednačeno.

Obamejang je u četvrtom minutu nadoknade pokušao da vrati ekipu i donese remi, ali Ruli je sjajnom intervencijom odbranio udarac napadača Arsenala.

Ostalo je 2:1 za Viljareal, rezultat koji ništa ne garantuje španskoj ekipi, te nas očekuje otvorena utakmica u Londonu. Revanši se igraju za nedelju dana.

Blickrig Građana u Parizu! /video/

Zvezda osvojila titulu i ispisala istoriju kluba!

Vlasnik Jokićevih Nagetsa neće iz Arsenala

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala