Margarita Simonjan: Možemo da napravimo RT u Srbiji za pola godine /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMargarita Simonjan
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Pratite nas
Možemo da napravimo kanal RT u Srbiji za pola godine, ukoliko od Vlade Rusije dobijemo takav nalog, izjavila je glavni urednik RT i MIA Rusija sevodnja Margarita Simonjan učestvujući na konferenciji u organizaciji Ruskog balkanskog centra.

Ta odluka ne zavisi od mene. Možemo da napravimo kanal za pola godine i da ga podržimo, ali potreban nam je nalog Vlade, koja odlučuje o raspodeli sredstava, objasnila je Simonjanova odgovarajući na pitanje direktora RBC dr Slavenka Terzića, dopisnog člana SANU.

Simonjanova je, takođe, pozvala uticajne ljude u Srbiji da, kada se sastaju sa ruskim zvaničnicima, da im govore o potrebi osnivanja RT u Srbiji.

„Biću zahvalna ako uspete da ih ubedite“, poručila je Simonjanova.

I Srbiju pokušavaju da uvuku u ludu vrtešku nove etike, želim vam sreću u boju

U svetu je u toku duhovna podela gde je jedan pol radikalizacija ultrareligioznih raspoloženja a drugi radikalni liberalizam. Nijedan se ne sviđa Rusiji koja nudi etiku zdravog čoveka, izjavila je Margarita Simonjan, uz upozorenje da i Srbiju pokušavaju da uvuku u ludu vrtešku nove etike i poruku – želim vam sreću u boju.

Simonjanova je konstatovala da smo svedoci mentalne i duhovne podele u svetu gde, kako je rekla, njoj lično nijedan pol nije po volji.

O tim pitanjima je, kako je istakla, razgovarala i sa režiserom Emirom Kusturicom kog je posetila tokom svog prvog boravka u Srbiji.

„Na jednom polu vidimo radikalizaciju ultrareligioznih raspoloženja, imam u vidu radikalni islam. Mi to u Rusiji ne možemo da prihvatimo jer svakako nismo radikalno društvo. Na drugom polu je ništa manje radikalni liberalizam koji polako ali sigurno uništava dostignuća ljudske civilizacije pokrivajući se humanitarnim razlozima mada to nema nikakve veze s humanizmom“, navela je Simonjanova.
© Sputnik / Lola ĐorđevićMargarita Simonjan na konferenciji o rusko-srpskim odnosima, koji je organizovao novootvoreni Ruski balkanski centar u Beogradu,
Margarita Simonjan: Možemo da napravimo RT u Srbiji za pola godine /video, foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Margarita Simonjan na konferenciji o rusko-srpskim odnosima, koji je organizovao novootvoreni Ruski balkanski centar u Beogradu,

Prema njenim rečima, u svetu se danas mnogi boje da iskažu svoje mišljenje, boje se da ne budu politički korektni i da ne naruše novu etiku koju nameće radiklani liberalizam, koji, naglasila je, nema nikakve veze s pravim liberalizmom.

„Vidimo da čak i poznati ljudi, koji slučajno naruše pravila te nove etike, postaju otpadnici, podvragavju se ostrakizmu i vansudskim progonima. Oni čak gube mogućnost da komuniciraju, pogledajte šta se desilo s Trampom kog su izbacili kao slepo mače iz svih manje-više prihvatljivih socijalnih mreža, ne daju mu glas u medijima i to je taj drugi pol“, objasnila je Simonjanova.

Rusiji se ne sviđa ni jedan, ni drugi pol, poručila je glavna urednica RT, izrazivši uverenje da Rusija može postati garant istinski humane i civilizovane svetske etike.

„Samo mi od svih zemalja možemo da branimo svoje pravo da budemo tradicionalno društvo, samo mi nudimo etiku zdravog čoveka, principe i vrednosti zdravog čoveka. Vidimo da i Srbiju pokušavaju da uvuku u tu ludu vrtešku nove etike. Ti pokušaji se dešavaju svakodnevno, i o tim pritiscima vi znate bolje od mene. Ja hoću, kako je pevao naš veliki pevač Viktor Coj, da vam poželim sreću u tom boju, a mi ćemo vam rado pomoći u svemu u čemu možemo“, rekla je Simonjanova.
© Sputnik / Lola ĐorđevićRoman Babajan
Margarita Simonjan: Možemo da napravimo RT u Srbiji za pola godine /video, foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Roman Babajan

U popodnevnom radu konferencije Ruskog balkanskog centra u Beogradu govorio je takođe poznati ruski novinar Roman Babajan, čije je izlaganje bilo posvećeno bombardovanju Jugoslavije 1999.godine i izveštavanju ruskih medija o tome.

Jedan od govornika bio je i prof. Dr Miloš Ković sa Filozofskog fakulteta u Beogradu koji je dao sadržajnu analizu na temu „Rusija i Balkan: Istorijska iskustva i pouke za budućnost“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala