Zidan i Tuhel su fudbal pretvorili u partiju šaha

Pratite nas
Real Madrid i Čelsi su remizirali u prvom polufinalnom meču Lige šampiona - 1:1 (1:1), a ono što je posebno interesantno su dva lica fudbala viđena u prvom i drugom poluvremenu.

Direktni krivci za takav epilog su dvojica trenera: Zinedin Zidan i Tomas Tuhel koji su posle 1:1 na poluvremenu naredili svojim izabranicima da se povuku i da odigraju bez previše rizika do kraja susreta.

Atomski fudbal demonstrirali su „plavci" na pomoćnom stadionu Real Madrida - „Alfredo di Stefanu“ jer se „Santijago Bernabeu“ renovira. Čelsi je izašao izuzetno visoko, pritisnuo je Real koji praktično nije znao šta ga je snašlo, a posebno je dominantan bio Ngolo Kante, koji je na kraju proglašen za igrača meča.

​Hrabra igra tima iz Londona rezultirala je već u 14. minutu kada je Kristijan Pulišić nanizao nekoli fudbalera u kraljevskim dresovima, uključujući i odličnog Tiboa Kurtou, da bi desnom, slabijom nogom, loptu prosledio u nebranjenu mrežu.

Taj gol garantovao je spektakl, pošto je Real morao da se otvori. I otvorio se. Zidan je morao da improzivuje, da odstupi od prvobitnog plana, pa je njegov tim krenuo da atakuje ka Mendijevom golu.

I otvorena igra Madriđanima je vrlo brzo vratila osmeh na lice, kada je njihov najbolji fudbaler Karim Benzema efektno zakucao loptu u mrežu na dodavanje Edera Militaa.

Spektakl - reč koja savršeno opisuje fudbal koji su po pljusku demonstrirali igrači u belim i plavim dresovima.

Ali, onda se dogodilo nešto (ne)očekivano. Očigledno da ni Zidan, a ni njegov kolega Tuhel, više nisu želeli da rizikuju, da se zaleću, pa su tokom 15-minutne pauze naredili svojim učenicima da „povuku ručnu“ i da odigraju pametno, nikako riskantno.

Julijan Nagelsman, nemački fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
U Nemačkoj nema krize – 25 miliona za trenera

Dogodilo se da drugo poluvreme postane izuzetno dosadno, više je podsećalo na partiju šaha, nego da moderan fudbal.

Nije bilo lepo u igri, nije bilo rizičnih dodavanja, driblinga... Svega dva šuta Čelsija u okvir Realovog gola, naspram nula pokušaja Madriđana da ugroze još jednom Mendijevu mrežu. 

Pretvorilo se sve u dosadu, ali niko ne može da zameri Zidanu ili Tuhelu na takvoj odluci, s obzirom na ulog koji nosi prvi polufinalni meč Lige šampiona. Revanš je za sedam dana na Stamford bridžu, pa će odluka o tome ko će u finale pasti na mostu.

„Rezultat je fer. Čelsi je počeo jako i brzo, mi smo se mučili, bilo je teško. Kada smo postigli gol počeli smo da kontrolišemo utakmicu. U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji i konkretniji. Bitno je da smo 'živi' i da nas očekuje još jedna utakmica. Zadovoljni smo učinjenim, znamo da smo dobri na gostujućem terenu. Znaćemo kako treba, mada daleko od toga da će biti lako. Čelsi je pokazao da je konkurentan. Uostalom, odigrali su 16 utakmica bez primljenog gola, to sve govori. Nisu bez razloga stigli do polufinala Lige šampiona. Pokazali su to i u Madridu“, poručio je legendarni Zizu.

U drugom polufinalu večeras se od 21 čas sastaju Pari Sen Žermen i Mančester siti.

► Neviđeni skandal uzdrmao fudbalera Zvezde – lažirao identitet, sve izašlo na videlo?!

► Svet bruji o bizarnom slučaju fudbalera Zvezde

► Romanov Nemac ne želi pomoć od besne UEFA protiv odmetnutog „Kralja“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala