U Nemačkoj nema krize – 25 miliona za trenera

© AP Photo / Jan WoitasJulijan Nagelsman, nemački fudbalski trener
Julijan Nagelsman, nemački fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Bajern Minhen i zvanično je potvrdio da će aktuelni trener Lajpciga, Julijan Nagelsman od prvog jula ove godine preuzeti kormilo Bavaraca od Hansija Flika.

Nagelsman će, prema pisanju medija, na klupu Bajerna stići u transferu vrednom 25 miliona evra, pošto su navodno giganti Bundeslige dogovorili rekordni paket odštete.

Nekadašnji strateg Hofenhajma i još uvek aktuelni Lajpciga, u ponedeljak je dogovorio uslove sa nemačkim šampionom, pre nego što je u utorak potvrđen dogovor, a očekuje se i pomenuta basnoslovna odšteta klubu iz Lajpciga.

Ova vest predstavlja ogroman udarac za Totenhem u potrazi za novim stalnim menadžerom, pošto je Nemac bio visoko na njihovoj listi potencijalnih kandidata.

Rajan Mejson, bivši engleski fudbaler - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Od ivice života do „fotelje“ – za četiri godine

Po otpuštanju Žozea Murinja, na klupu Sparsa privremeno je postavljen nekadašnji fudbaler Totenhema, Rajan Mejson, a sada novim angažmanom Nagelsmana, pažnja čelnika Sparsa ostaće usmerena na Brendana Rodžeresa, Mauricija Sarija i Rafu Benitesa.

Nagelsman je privukao pažnju rezultatima na čelu Lajpciga, čiju ekipu je vodio do trećeg mesta Bundeslige prošle sezone, dok trenutno zauzimaju drugo mesto nemačkog šampionata pet utakmica pre kraja sezone.

Tridesettrogodišnji stručnjak kotira se jednim od najperspektivnijih mladih menadžera svetskog fudbala.

Njegov skor na klupi Lajpciga tokom dve sezone je 58 odsto pobeda (53 pobede tokom 90 odigranih utakmica), a impresionirao je Hofenhajm tokom svog debitantskog angažmana od 2016-2019. godine.

Sada prelazi na viši nivo vodeći minhenski gigant kojim je uvek bio oduševljen. Naime, Nagelsman je rođen u Landsbergu, malom gradiću u blizini Minhena i odrastao je kao navijač Bajerna.

U prošlosti je otvoreno govorio kako je Bajern „veliki deo njegovih snova“.

Aktuelni menadžer Bavaraca Hansi Flik, nedavno je objavio da želi da mu se raskine ugovor na kraju sezone, a prošlosezonski trostruki šampion čvrsto je povezan i sa ulogom u nemačkoj reprezentaciji.

Inače, Lajpcig je već pustio defanzivca Dajoa Upamekana da se na leto pridruži Bajernu za 38,5 miliona funti, a 22-godišnji fudbaler potpisao je petogodišnji ugovor sa Bavarcima.

Najnovijom vešću Upamekanu se pridružuje i trener, pošto Bajern nastoji da povrati svoje mesto u Ligi šampiona, nakon što je ove sezone u odbrani titule stigao tek do četvrtfinala.

Ključa u Španiji – na pomolu velika drama, a vremena sve manje

Kraljevi i Građani u polufinalu Lige šampiona!

Prokletstvo najskupljeg fudbalera svih vremena /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala