Novi vulkan je „eruptirao“ u Italiji: Čizma priča o mogućem tandemu Vlahović – Ibrahimović

© AP Photo / Fabio FerrariSrpski fudbaler Dušan Vlahović u dresu Fiorentine
Srpski fudbaler Dušan Vlahović u dresu Fiorentine - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović, mladi srpski fudbaler, ne prestaje da oduševljava svetsku fudbalsku javnost golovima, a svoj 17. za Fiorentinu ove sezone u italijanskoj Seriji A, protiv Juventusa, postigao je na spektakularan način.
Dušan Vlahović, Fiorentina - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Srbin nema obzira prema „staroj dami“, uradio joj je to ponovo /video/

Reprezentativac Srbije, nekadašnji omladinac Partizana, realizovao je jedanaesterac briljantnim potezom, popularnom „panjenkom“.

Vlahović se zaleteo ka beloj tački, ali je u poslednjem momentu usporio i samo „bocnuo“ loptu koja je samo preletela preko gol-linije.

„Srbin ‚panjenkom‘ – boc!“, glasio je jedan od komentara na društvenim mrežama, parafraza čuvene replike pokojnog Milorada Mandića Mande iz kultnog filma Srđana Dragojevića – „Lepa sela lepo gore“.

Dušan je tema dana u Italiji, a njegove sjajne igre znače i da će tokom narednog leta biti veoma tražen na fudbalskom tržištu.

​„Vlahović, Srbin izuzetne fizičke pojave je eruptirao na sjajan način u ovoj sezoni. On je na 32 utakmici postigao 17 golova i upisao dve asistencije, za ekipu koja nastavlja da igra loše uprkos svom kvalitetu. Iako njegov ugovor ističe 2023. godine, postoji rastuća bojazan u upravi kluba iz Firence da on ne želi da se obaveže na dugoročniju saradnju, s obzirom na to da klub ne može da nađe pravog trenera niti pravac za uspeh u narednim godinama“, naveo je Metju Santanđelo.

Cena neće biti mala, pogotovo za ekipu Milana, koja se pominje kao najveći kandidat za Vlahovićev potpis.

„Prvi čovek kluba iz Firence Roko Komiso će tražiti više od 40 miliona evra za njegov transfer, a ukoliko Milan označi Vlahovića kao glavnu metu u narednom prelaznom roku, mogao bi da posegne za dogovorom koji je Juventus napravio sa Fiorentinom za Federika Kjezu – pozajmica uz godišnje isplate“, ističe Santanđelo.

Milan je nedavno produžio saradnju sa Zlatanom Ibrahimovićem još godinu dana, pa bi u slučaju da roso-neri istraju u nameri da angažuju 21-godišnjeg ubojitog Srbina, fudbalski svet naredne sezone mogao da uživa u tandemu o kojem Čizma uveliko bruji: Vlahović - Ibrahimović. 

Vulkan Vezuv u Napulju, koji je inače jedini aktivni na kopnenom delu Evrope odavno je u drugom planu, pošto Apenini bruje o srpskom vulkanu Vlahoviću koji je „eruptirao“ ove sezone.

► Legenda italijanskog fudbala: Prodao bih Halanda i kupio Vlahovića

► Samo sloga Srbiju spasava: „Pa, hajmo da damo još taj jedan gol!“

► Mladi Srbin je ispisao istoriju, a za Sputnjik otkriva gde je završila „magična lopta“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala