Srbin nema obzira prema „staroj dami“, uradio joj je to ponovo /video/

© AP Photo / Jennifer LorenziniDušan Vlahović, Fiorentina
Dušan Vlahović, Fiorentina - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativac Dušan Vlahović ne prestaje da oduševljava Italiju i kompletnu evropsku fudbalsku javnost. Napadač Fjorentine postigao je vodeći gol u derbiju 33. kola Serije A protiv Juventusa koji je okončan bez pobednika - 1:1 (1:0).

Supertalentovani centarfor je po običaju preuzeo odgovornost kod izvođenja jedanaesterca, koji je skrivio Adrijen Rabio u 28. minutu igrajući rukom u kaznenom prostoru „stare dame“. 

Vlahović je bio hladan ko špricer, 'sevnula je levica' i Juventusu i golmanu Vojčehu Ščesniju nije bilo spasa - na semaforu stadiona „Artemio Franki“ pisalo je 1:0 za Fjorentinu.

​Bio je to Dušanov čak 17. pogodak ove sezone u najjačem rangu italijanskog fudbala, a tek mu je 21 godina, pa nikoga ne bi smelo da čudi zbog čega se već sada za njegov potpis otimaju vrojni evropski klubovi, među kojima su velikani poput Reala, Liverpula, Arsenala, Totenhema...

Ipak, predsednik Fjorentine Roko Komiso je poručio da bez 50 miliona evra nema govora da se uopšte počnu pregovori. Jasno je da svakim novim golom u ljubičastom dresu, ta cifra, koja je već vrtoglava, nastavlja da raste.

Takođe, bivši špic Partizana zatresao je drugi put ove szeone mrežu Juventusa, s obzirom na to da je u prvom delu sezone u trijumfu "viole" nad, i dalje aktuelnim šampionom (3:0), postigao vodeći pogodak za ljubičaste.

Samo što sada Fjorentina nije uspela da upiše tri boda, sprečio ju je Alvaro Morata, koji je na asistenciju Huana Kvadrada u 46. minutu izjednačio rezultat, a ispostaviće se da su do kraja susreta u Firenci mreže mirovale. 

Vlahović očigledno nema obzira prema tome ko je s druge strane terena, da li je to Juventus, Verona, Milan ili Benevento. Ozbiljan pristup svakom meču, koncentracija na maksimumu i to je garancija za kontinuitet i put koji mladog Srbina već sada vodi ka zvezdama. Njegovo je samo tako da nastavi i jasno je da granice ne postoje.

 ► Od ivice života do „fotelje“ – za četiri godine

► Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/

► Srbin hladna ruska srca osvaja filozofijom preminule legende

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala