Poziv Srbima iz dijaspore da se vakcinišu u određenom terminu

© Sputnik / Lola ĐorđevićVakcinacija na beogradskom Sajmu
Vakcinacija na beogradskom Sajmu - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Tim programa za povezivanje sa srpskom dijasporom „Tačka povratka“, uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Vlade Republike Srbije, obezbedio je poseban termin za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore, 15. maja u Beogradu.

„U proteklom periodu stiglo nam je mnogo pitanja iz dijaspore u vezi sa vakcinacijom protiv kovid-19 u Srbiji. Glavni problem na koji su nam ukazali naši građani u dijaspori koji žele da se vakcinišu je to što nisu mogli da dobiju tačan termin za vakcinaciju više dana unapred, kako bi imali dovoljno vremena da organizuju putovanje u Srbiju“, kaže direktor programa Tačka povratka Ivan Brkljač.

Da bi izašla u susret ovoj potrebi, „Tačka povratka“ će, uz podršku Kancelarije za IT i Vlade Srbije organizovati vakcinaciju državljana Republike Srbije koji žive u inostranstvu 15. maja, u Beogradu.

Put u neizvesnost ili sigurnu budućnost? - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2020
Srbija donela mere za povratak mladih talenata — novi podsticaji sledeće godine

Formular e-Uprave za prijavu zainteresovanih za ovaj termin dostupan je na sajtu „Tačke povratka“, a građani Srbije koji žive u dijaspori a žele da se prijave za vakcinaciju mogu to uraditi OVDE.

Svi koji se na ovaj način prijave će 1. maja 2021. dobiti potvrdu o terminu vakcinacije, kao i o tačnom vremenu kad treba da budu na Beogradskom sajmu 15. maja 2021.

Prijava za vakcinaciju državljana Republike Srbije iz dijaspore, biće otvorena od utorka 27. aprila do petka 30. aprila u 23:59č.

Prijavljeni državljani Srbije iz dijaspore će moći da biraju između vakcina Fajzer, Sinofarm i Sputnjik Ve, a drugu dozu će primiti takođe na Beogradskom Sajmu 5. juna 2021.

Ovaj poziv se odnosi isključivo na državljane Republike Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala