Podatak zbog kojeg će se srpsko-ruski spektakl zauvek pamtiti /video/

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković i Aslan Karacev
Novak Đoković i Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Pratite nas
Polufinale Srbija opena između Novaka Đokovića i Aslana Karaceva definitivno je jedan od najboljih mečeva dosadašnjeg toka sezone, a u njemu je viđena i jedna statistička anomalija vredna pomena.

Karacev je šokirao Đokovića u Beogradu plasiravši se u finale turnira na Dorćolu, koje je dan kasnije izgubio od Italijana Matea Beretinija.

Iako je i taj duel otišao u tri seta, ni po čemu nije bio kvalitetan i neizvestan kao prethodni, u kojem je Rus posle tri i po sata eliminisao najboljeg tenisera sveta.

Pored brojnih zanimljivosti sa tog duela, jedna se izdvaja više nego ostalih, a tiče se statistike.

Naime, momak iz Vladikavkaza se tokom iscrpljujućeg duela suočio sa čak 28 brejk lopti, a od toga je spasao čak 23.

„U subotu sam igrao protiv zida, ne možete da poredite ta dva meča. Sve sam morao da uradim u tom meču, ako želite Novaka da pobedite morate u svakom poenu da budete prisutni, on vam ništa ne poklanja. Imao je neke probleme u prvom setu, pa je bolje igrao u drugom i u trećem me je doveo do limita“, prisetio se tog duela posle finala Karacev.

Iako je na kraju zasluženo pobedio, čak 82 odsto uspešnosti pri suočavanju sa prilikama za brejk je nešto što je definitivno najviše pomoglo Karacevu.

Po ovom statističkom parametru će duel Srbina i Rusa zauvek ostati upamćen, pošto pobednik nekog duela nije bio suočen sa ovolikim pritiskom pri servisu još od 2014. godine.

Novak Đoković posle poraza od Aslana Karaceva u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Nije kriv Đoković – „krivo“ je čudo iz Rusije

„Iznerviran sam na sebe, ali ne mogu da budem iznerviran na protivnika. On je bio bolji, a ja sam tako odgojen. Mislim da je to pravi način razmišljanja, na kraju meča mu pružite ruku i to je to. Mislim da je zaslužio da pobedi i zato sam mu dao 'palac gore'. Pogađao je najbolje kada je bilo najbitnije“, rekao je Đoković posle poraza.

Naime, samo dva duela su imala veći broj prilika za brejk na servisu pobednika meča u tri seta. Sa Aslanovim problemom se suočio Aleksander Volkov 1992. protiv Girtsa Dzeldea i Jan Marti 2014. protiv Danijela Himeno-Travera.

Isti broj prilika imao je i Potito Staraće, koji je 2007. u Dohi poražen od Giljerma Garsija-Lopesa.

Pogledajte i celu listu:

​► Đoković otkrio cilj projekta za budućnost Srbije: „Bićemo drugačiji od drugih“

„Hvala Novaku i srpskom narodu na vakcini!“

Ništa nije isto bez Novakovih suza /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala