Ključa u Španiji – na pomolu velika drama, a vremena sve manje

© AP Photo / Joan MonfortĐoan Laporta
Đoan Laporta - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Nakon što je Real Madrid ispustio bodove odigravši bez golova protiv Betisa, Barselona u dramatičnoj završnici slavila protiv Viljareala, a Atletiko Madrid je porazom u Baskiji predao vođstvo za titulu LaLige klubu Lionela Mesija.

Pet kola do kraja LaLige, zahuktalo se u španskom fudbalu, čak četiri tima konkurišu za prestižnu nagradu i kartu za Ligu šampiona, a trenutno velike izglede ima Barselona, gigant iz Katalonije.

Antoan Grizman je u nedelju sa dva rafalna pogotka dva, odnosno devet minuta nakon gola Nigerijca Čukvuezea u prvom poluvremenu, poveo Katalonce do druge uzastopne pobede i izjednačenja po broju bodova sa drugoplasiranim Real Madridom (71).

Prethodno je Barsa slavila sa fantastičnih 5:2 protiv Hetafea, a o magiji Lionela Mesija za Sputnjik je govorio srpski reprezentativac Nemanja Maksimović koji nastupa za klub iz predgrađa Madrida.

Nemanja Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Maksimović za Sputnjik: Kada je Mesiju dan nema vam spasa, Barsa najbliža tituli

Dijego Simeone i njegov Atletiko Madrid doživeli su neočekivan poraz na San Mamesu u nedelju uveče, pošto su fudbaleri Atletik Bilbaa slavili sa 2:1.

Ovaj rezultat je otvorio trku četiri tima za titulu La lige, a Atletiko bi prvi put u 19 utakmica mogao da padne sa prvog mesta ukoliko bi ekipa Ronalda Kumana pobedila Granadu u četvrtak, čime bi popela bi se na čelo LaLige sa jednim bodom vođstva.

Fudbaleri Altletiko Madrida su se ponadali da će pogodak crnogorskog fudbalera Stefana Savića u 77. minutu, za izjednačenje na ovom gostovanju, biti zamajac za preokret posle rano primljenog gola Berenguera u 8. minutu.

Međutim, četiri minuta pre kraja, dodavanje Ibaija Martines je iskoristio da timu iz Bilbaa donese trijumf, time i prodor na deseto mesto, a šampionsku trku učini nestvarno zanimljivom.

U trci za titulu je i Sevilja koja je slavila protiv Granade u utakmici koja je završena u čudnim okolnostima, pošto je sudija odsvirao finalni zvižduk minut pre kraja nadoknade vremena.

Sa 70 bodova, jednim manje od Reala i Barse, Sevilja bi mogla do titule, ali pod uslovom da neko od prve tri ekipe doživi razočarenje na nekim od narednih susreta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbin nema obzira prema „staroj dami“, uradio joj je to ponovo /video/

Od ivice života do „fotelje“ – za četiri godine

Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala