Zvezda u petoj brzini protutnjala Inđijom, i stigla na korak od titule /video/

© Foto : FK Crvena zvezdaFudbaleri Crvene zvezde na utakmici protiv Novog Pazara
Fudbaleri Crvene zvezde na utakmici protiv Novog Pazara - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde demonstrirali su silu u susretu 33. kola Superlige Srbije, u kojem su kao gosti pobedili Inđiju rezultatom 5:1 (4:0). Crveno-beli su tako pet kola pre kraja otišli na plus 15 u odnosu na ljutog rivala Partizan, koji svoj meč igra od 19 i 30 protiv Spartaka iz Subotice u Humskoj.

Kaznena ekspedicija Dejana Stankovića je od prvog minuta pokazala domaćinu da će teško moći bilo čemu da se nada u ovom susretu.

Zvezda je povela posle svega pet minuta preko Veljka Nikolića, koji je šutirao sa 20 metara po sredini gola, ali golman Inđije i pored parade koju je napravio, nije uspeo da zaustavi loptu na putu ka mreži.

Posle vođstva aktuelnog šampiona usledio je nešto mirniji period igre, bez prilika na obe strane, sve do 20. minuta kada je Škorić igrao rukom u kaznenom prostoru Inđiji, a glavni sudija Srđan Jovanović pokazao je na belu tačku.

Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Milan Pavkov.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak u mreži domaćina, s obzirom na to da je ponovo Pavkov bio koban po golmana Jovičića, a Zvezda je posle svega 23 minuta na severu Srbije imala kapitalnih 3:0.

Fudbaleri Partizana proslavljaju pobedu nad Vojvodinom  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Partizan se osvetio „Staroj dami“ i zakazao finale sa Zvezdom /video/

Činilo se da će crveno-beli tim rezultatom otići na zasluženi odmor, ali je skupo plaćeni Italijan Filipo Falko posle duplog pasa sa Milanom Gajićem preciznim udarcem uspeo da matira Jovičića - 4:0.

Već tada se dalo naslutiti da se Inđija neće dobro provesti u dvoboju sa šampionom, koji nije pretrpeo poraz ove sezone.

Nastavak je doneo mirniji temo, što i ne čudi jer je Zvezda praktično čitav posao završila posle prvih 45 minuta. Ali, posle 15 minuta „uspavanke“, ponovo je jedan Italijan bio koban po domaći tim. Ovoga puta pogodio je Dijego Falćineli - 0:5.

​Dejan Stanković je u 62. minutu odlučio da napravi čak četiri izmene, u igru su ušli Gavrić, Kanga, Degenek i Vukanović, a izašli su: Pavkov, Falko, Milunović i Rodić. Upravo se Gabonac Kanga našao u centru pažnje tek što je ušao, jer je skrivio penal nad Neškovićem, koji je relizovao Bastajić - 1:5. 

Inače, u ovom susretu mrežu Zvezde nije čuvao Milan Borjan, već se među stativama našao Zoran Popović.

Posle 33 odigrana kola, Stankovićevi izabranici imaju učinak od 31 pobedu, i dva remija, čak 95 osvojenih bodova. U narednom kolu, u slučaju trijumfa, i matematički će obezbediti rekordnu četvrtu uzastopnu titulu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

​► Srbin nema obzira prema „staroj dami“, uradio joj je to ponovo /video/

► Legenda Zvezde ne žali UEFA: Zaslužili su to zbog Kosova!

► Maksimović za Sputnjik: Kada je Mesiju dan nema vam spasa, Barsa najbliža tituli

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala