Stvarno je „kralj šljake“: Nadal uzeo 12. titulu u Barseloni, vraća se na drugo mesto

© AP Photo / Michel EulerRafael Nadal pri osvajanju Rolan Garosa 2020.
Rafael Nadal pri osvajanju Rolan Garosa 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Rafaelu Nadalu nema ravnog na šljaci, on je i dalje kralj! Španac je u dramatičnom finalu ATP turnira u Barseloni, koje je igrano u isto vreme kad i finale Srbija opena, pobedio Grka Stefanosa Cicipasa - 6:4, 6:7, 7:5, čime je stigao do rekordne 12. titule u Kataloniji.

Španac je sa stilom otvorio meč protiv Cipasa, prvi gem je dobio bez izgubljenog poena, ali je Grk posle osvajanja gema na sopstveni servis, uspeo da brejkne Nadala - 1:2.

Igralo se zatim gem za gem, sve do osmog, kada je Rafa podigao nivo igre i uspeo da nadoknadi zaostatak. Dobio je tada na samopouzdanju „bik s Majorke“ koji je u desetom gemu još jednom „ukrao“ servis rivalu, što je bilo dovoljno za vođstvo u setovima - 1:0.
Italijanski teniser Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Rus je srušio Đokovića, ali nije uspeo da pokori Beograd /video/

Očekivalo se da će Nadal uspeti u dva seta da privede finale kraju, ali je pet reket sveta pokazao da i te kako može i zna da se nosi s favorizovanim Špancem, kojeg je pobedio posle preokreta u četvrtfinalu Australijan opena.

Usledila je drama u drugom setu iz koje je kao pobednik izašao hrabri Grk. A šta tek reći za sve ono što se izdešavalo u trećem setu u desetom gemu.

Cicipas je vodio 5:4 i na Nadalov servis je imao dve meč lopte. Ipak, Rafael je u tim trenucima pokazao da je i dalje apsolutni „kralj šljake“, da je to podloga na kojoj se apsolutno on sve pita!

​Uspeo je da se „vrati iz mrtvih“, da osvoji gem i dođe do izjednačenja - 5:5, da bi već u sledećem brejknuo Cicipasa. Bio je to ujedno i kraj nadanja da grčki teniser može do podviga.

Nadal će se tako zahvaljujući neverovatnom i rekordnom 12. trofeju u Barseloni, od ponedeljka vratiti na drugo mesto ATP rang-liste, iza Novaka Đokovića, dok je treći Rus Danil Medvedev, četvrti Dominik Tim, a peti upravo Cicpas.

► Žestoka kazna zbog „psovanja, pljuvanja“ i – lomljenja reketa /video/

Nije kriv Đoković – „krivo“ je čudo iz Rusije

► Druga najveća nepravda u istoriji tenisa – posle Đokovićeve?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala