Ruski senator: Izjava britanskog obaveštajca ─ zajedljiva primedba

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Federacije Rusije
Zgrada Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Izjava šefa britanske obaveštajne službe da je Rusija sila koja slabi je „zajedljiva primedba“ koju će Rusija ignorisati, smatra ruski senator Sergej Cekov.
„Ovakav nastup ne može da ne uznemirava, ali u suštini to je samo zajedljiva primedba koju će, naravno, Rusija ignorisati, jer nema smisla davati na značaju takvim apsurdnim rečima“, rekao je Cekov za Sputnjik.

Prema njegovom mišljenju, Murove reči ukazuju na to da se Velika Britanija plaši Rusije, uprkos činjenici da ona nikome ne preti.

„Rusija nikome ne preti. Više puta smo to isticali na različitim nivoima“, naglasio je senator.

On smatra da je izjava šefa britanske spoljnoobaveštajne službe usmerena na unutrašnju publiku, jer se ta zemlja sada suočava sa nizom ozbiljnih poteškoća.

„Upravo Velika Britanija s punim pravom može da se nazove silom koja slabi sa svim svojim rastućim problemima, uključujući i demografskim. I, očigledno, upravo njih Mur pokušava da sakrije od Britanaca“, zaključio je Cekov.

Šef britanske spoljnoobaveštajne službe MI6 Ričard Mur izjavio je da je Rusija sila koja objektivno slabi u ekonomskom i demografskom smislu, ali istovremeno predstavlja jedan od najvažnijih problema.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala