Partizan slavi Izraelca i penal u 88. minutu /video/

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićFudbaleri Partizana slave pobedu protiv Metalca
Fudbaleri Partizana slave pobedu protiv Metalca - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana su, teže nego što se očekivalo, stigli do sva tri boda u meču 33. kola Superlige protiv Spartaka iz Subotice u Humskoj - 2:1 (1:0). Gol odluke postigao je Izraelac Bibars Natho iz penala u 88. minutu.

Crno-beli su tako potvrdili drugu poziciju, s obzirom na to da Vojvodina i Čukarički u preostalih pet kola ne mogu da ih ugroze.

Izabranici Aleksandra Stanojevića bili su apsolutni favoriti protiv Subotičana, pa su očekivano od prvog sudijskog zvižduka preuzeli terensku inicijativu. Pretili su crno-beli najčešće preko Jovića golmanu Dujmoviću, ali je Spartak odolevao tim napadima.

Dušan Vlahović, Fiorentina - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Srbin nema obzira prema „staroj dami“, uradio joj je to ponovo /video/
Sve do 38. minuta kada je bedem gostiju probio Lazar Pavlović. Igor Vujačić uputio je dugu loptu ka Obradoviću koji se izborio za šut, zatim je glavom odbitak prosledio na desnu stranu gde je bio Pavlović, koji je uz dosta sreće poslao loptu iza leđa Dujmovića.

Partizan je tako s minimalnom prednošću otišao na odmor. Očekivalo se da će crno-beli u nastavku rutinski odraditi posao i ostati na minus 12 u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, koja je ranije danas bila ubedljiva protiv Inđije u gostima, ali se dogodilo potpuno suprotno.

Činilo se da domaćin kontroliše rezultatski tok meča, da bi Vujačin skrivio prekršaj u opasnoj zoni, čime je dao „golubovima“ priliku da u Humskoj 10 minuta pre kraja dođu do izjednačenja. 

Upravo se to i dogodilo, nakon što je Srećković pogodio prečku iz slobodnog udarca, a odbitak je iskoristio Milan Marčić. Šok za Partizan - 1:1!

Ipak, nisu psihološki pali crno-beli fudbaleri, već su nastavili da jurišaju ka trijumfu dok se trener Stanojević nervirao kraj aut linije, a nagrada za to stigla im je u 88. minutu. 

Izraelac Bibars Natho je maestralnim pasom proigrao Nikolu Štulića, koji je izbio „jedan na jedan“ s golmanom Subotičana, ali ga je Ivančević s leđa nepropisno zaustavio u kaznenom prostoru.

Direktan crveni karton pokazao mu je sudija Nenad Minaković, da bi odgovornost s bele tačke po običaju preuzeo Natho.

Hladnokrvno je Izraelac poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu, čime je trasirao Partizanu put ka novoj pobedi u Superligi. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Od ivice života do „fotelje“ – za četiri godine

► Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/

► Legenda Zvezde ne žali UEFA: Zaslužili su to zbog Kosova!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala