Legenda Zvezde ne žali UEFA: Zaslužili su to zbog Kosova!

© Sputnik / Radoje PantovićDušan Dule Savić
Dušan Dule Savić - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Proslavljeni fudbaler Dule Savić izneo je stav po pitanju evropske Superlige koja nije uspela da zaživi, a izazavala je nezapamćeni haos i buru, ne samo u fudbalu, već na globalnom nivou.

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde Dušan Dule Savić je gostujući na Prvoj televiziji, poručio je da je Evropska kuća fudbala (UEFA) zaslužila sve ovo što joj se dešava, a ubrzo je objasnio i zašto.

UEFA je zaslužila ovo, kada je Kosovo primila u članstvo. 4. stav statuta kaže da članice mogu da budu samo države priznate u UN, pošto nisu poštovali svoj statut i ovo su zaslužili. Ovo nisu mali klubovi i neće to tek tako da se završi. Tačka ovde nije stavljena. Malo će se primiriti, pa se nastavlja. JP Morgan je uložio šest milijardi, a hoće još više i oni sada deluju neozbiljno pa će sigurno biti zanimljivo da se vidi i njihova reakcija“, poručio je Dule Savić.

Nemanja Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Maksimović za Sputnjik: Kada je Mesiju dan nema vam spasa, Barsa najbliža tituli

Osvrnuo se Savić i na brojne navode da se u Srbiji nameštaju fudbalske utamice, u šta on lično, ne želi da poveruje.

„Ja nisam naivan ni glup, ne mogu da poverujem da su utakmice nameštene. Ne znam kako možeto da se desi, ja to nisam doživeo u svojoj karijeri nikada. Kako neko nekome meže da da bod? Da ga pusti da pobedi i izgubi utakmicu namerno? Mogu da poverujem da neko u interesu nekog drugog pusti neke republike, ali da igrač pusti to ne mogu da poverujem. Videli smo da sudija greše i u Ligi šampiona i na Svetskom prvenstvu i to je nekada neznanje, a nekada namera. Tako i dolazimo do nameštanja. Ako je namerno, onda neko stoji iza toga“, istakao je bivši as Crvene zvezde i otac Vujadina Savića - Dušan Savić. 

U poslednjoj emisiji „Miljanovog kornera“ gost je bio reditelj, kolumnista i veliki ljubitelj fudbala – Gorčin Stojanović, a glavna tema bila je rat UEFA i Superlige.

► Sputnjik sport – Miljanov korner: Da li je pobedilo samo manje zlo?

► Ko je naveo Abramoviča da pokrene „rusku revoluciju“?

► Evropa je spas za fudbal ponovo našla u Rusiji!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala