Uz tri prsta i bez obeležja Crne Gore – sudije nisu dozvolile Petru da osvoji zlato /video/

© Foto : Skrinšot / Jutjub / AIBA BoxingPetar Liješević
Petar Liješević - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Petar Liješević, mladi crnogorski bokser, koji je na predstavljanje na Svetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj izašao sa trobojkom na zaštitnoj maski, nije uspeo da osvoji zlatnu medalju u duelu sa ruskim rivalom Vasilijem Kaverinom.
Petar Liješević - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Petar brani crnogorsku zastavu, ali je svetu pokazao ko je – trobojkom! /foto, video/

Podsetimo, Budvanin je posle preinačenja sudijske odluke stigao do plasmana u finale, gde je pokazao veliko srce, ali ga je pobede na kraju koštala nešto lošija prva runda, iako je i tom periodu bio opasan po Rusa.

Liješević je u borbu ušao bez crnogorskih obeležja na svojoj opremi, za razliku od Rusa koji je imao jasno istaknutu zastavu i skraćenicu imena svoje države.

Ishod prve runde je bio takav da je Kaverin teško disao, nije imao snage da stoji na nogama već je morao sa stolice da prima instrukcije svog trenera, dok je Liješević spremno čekao nastavak, iako su sudije procenile da je Rus bio bolji i dale mu prednost u bodovima (10:9).

Svestan toga, mladi Budvanin je žestoko ušao u drugu rundu i troje arbitara je ubedio da je bolji borac, njihova bodovanja su bila izjednačena na 19:19, dok su dva sudijska glasa i dalje bila na strani ruskog borca (20:18).

Evidentno umorni Kaverin je pokušavao da napravi distancu, Liješević nije prezao od ulaska u klinč i otvorene borbe, naneo je Rusu veliku štetu, ali arbitri to nisu vrednovali na pravi način i dodelili su pobedu Kaverinu – četvorica sudija su stala na njegovu stranu, a jedan je glasao za Liješevića.

► „Agresivni“ Španac optužio Srbina za napad: „Netačno, odbio je neprikladno približavanje“

► „Srpski inat“: Petar iz Crne Gore pobedio Uzbekistanca i nepravdu – za finale!

► Rus pretukao Amerikanca – uz „Himnu kosovskih junaka“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala