Petar brani crnogorsku zastavu, ali je svetu pokazao ko je – trobojkom! /foto, video/

© Foto : YT/AIBA BoxingPetar Liješević
Petar Liješević - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Pratite nas
Evropski prvak u boksu za mlade Petar Liješević, crnogorski reprezentativac, pokazao je svetu ko je i odakle vuče korene, pošto se uoči Svetskog prvenstva u Poljskoj pojavio u trenerci svoje reprezentacije, ali je pažnju privukao drugi detalj – na njegovom licu je dominirala zastava Kraljevine Crne Gore sa srpskom trobojkom i belim orlom.

Od 10. do 24. aprila u poljskom Kjelcu biće održano Svetsko prvenstvo za mlade boksere, a na svečanoj ceremenoji otvaranja Petar Liješević je imao čast da predstavlja svoju zemlju i ponese njeno ime na počasni podijum.

Dagestanski MMA borac Habib Nurmagomedov tokom borbe sa Amerikancem Dastinom Puarjeom u Abu Dabiju - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Rusija ne mora da brine – Habib u džepu ima poker asova
Maska, koja je postala nužno zlo u borbi s nevidljivim neprijateljem koji duže od godinu dana hara planetom, štitila je Petrovo lice dok je izlazio na podijum, a dominirala je srpska trobojka.

Jasno je da je ovakav potez „zapalio“ društvene mreže i da je video počeo masovno da se deli, a supertalentovani Liješević je na najbolji mogući način poslao važnu poruku, u svetlu tenzija koje vladaju u crnogorskom društvu.  

​Inače, Liješević je prošle godine na Evropskom prvenstvu za mlade u kategoriji do 81 kilogram osvojio zlatnu medalju i time potvrdio da raspolaže velikim talentom. 

Na takmičenju održanom u Budvi u svakoj od tri runde je bio bolji od Rusa Ramazana Dadajeva i na kraju se popeo na najviše postolje.

Velika je verovatnoća da će crnogorski takmičar zablistati i na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i nema dileme da će imati armiju fanova iz Srbije koje je kupio nesvakidašnjim i originalnim potezom.

► „Zeleni“ izazvali skandal zbog odluke grada da pomogne sportistima: „Bezobrazluk“

► Suspendovana Kubanka uzela pasoš Srbije, ali izabrala Tursku i Erdogana

► Čudo! Osvojila zlato u osmom mesecu trudnoće /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala