NATO o povratku ruskih snaga u baze: Važan je svaki korak u pravcu deeskalacije

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Ukrajine ispred logoa NATO-a
Zastave Rusije i Ukrajine ispred logoa NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
NATO smatra da je svaki korak Rusije u pravcu deeskalacije važan, ocenili su u Alijansi povodom informacije o završetku vežbi ruske vojske na jugu zemlje.

Kako je za RIA Novosti rekao izvor u Alijansi, NATO ostaje na oprezu i nastaviće da pomno prati, kako je navedeno, neopravdano nagomilavanje ruske vojnih snaga na teritoriji i kod granica Ukrajine.

„NATO podržava Ukrajinu, nastavljamo da pozivamo Rusiju da poštuje međunarodne obaveze i da poviče sve snage sa ukrajinske teritorije“, rekao je sagovornik agencije.

Ukrajinska vojska ispaljuje protivtenkovske granate u borbi protiv ustanika u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Rusija upozorava na eskalaciju u Donbasu: Kijev i NATO ne prestaju sa vojnim pripremama

Ranije danas, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je objavio da je završena provera vojske u Južnom i Zapadnom vojnom okrugu Rusije, jer su svi postavljeni ciljevi postignuti.

Naložio je da se vojska vrati u stalne baze.

U aktivnoj fazi vojnih vežbi na Krimu učestvovalo je više od 10.000 vojnika i 1.200 jedinica naoružanja i vojne tehnike iz sastava Južnog vojnog okruga, Crnomorske flote, Kaspijske flote.

Šojgu je ranije upozorio da Kijev nastoji da destabilizuje situaciju u Donbasu, dok Amerika i NATO nastavljaju sa provokativnim aktivnostima oko Crnog mora.

Kao odgovor na sve ove aktivnosti Rusija jača borbeni potencijal snaga Južnog vojnog okruga, dodao je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala