Đorđević za Sputnjik o čudu na „Marakani“: Kad si pošten i hrabar, onda te Bog nagradi

© Foto : Foto: Jutjub Skrinšot/Crvena zvezdaSlavoljub Đorđević, srpski fudbalski trener
Slavoljub Đorđević, srpski fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Slavoljub Đorđević, bivši srpski fudbaler a sada trener, imao je utakmicu za pamćenje u duelu svog Radnika iz Surdulice i Crvene zvezde. Aktuelni šampion Srbije savladao je Radnik sa 2:1 na domaćem terenu, ali je morao propisno da se oznoji kako bi došao do trijumfa.

Naime, u 20. minutu utakmice prvi golman gostiju Ivan Kostić se povredio, pa je umesto njega na teren mora da uđe rezervista Stefan Ranđelović, momak koji je ove sezone tek u par navrata dobio šansu.

„Moram da kažem, to je Božija volja. To se dešava, fudbal je takav sport, takav je posao, povrede se dešavaju. Nema šta, na gol staje dete koje je branilo jednu utakmicu u Kupu, jednu u prvenstvu, koji pre mene nije branilo nijednu utakmicu. On staje na gol, postaje junak. Opet kažem, sve je to Božija volja, kad si pošten, kad si hrabar, onda te i Bog nagradi“, počinje Đorđević razgovor za Sputnjik.

Dvaedsetdvogodišnjem čuvaru mreže sigurno nije bilo svejedno kada mu je signalizirano da ulazi u igru.

Andrea Anjeli i Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Slovenac nije birao reči za „bivšeg“ kuma: „Branio sam ratne zločince, ali ovo nikada niste videli“

„Da ne kažem šta sam mu rekao, da ne bude eto 'znao sam'... Kao što sam rekao, to je pošten momak koji je sedeo na klupi, ali radio maksimalno, trenirao maksimalno i nikad mu nije bio problem što je na klupi. Ukazala mu se šansa i iskoristio je, to je to. Treba da nastavi tako“.

Bivši fudbaler Crvene zvezde kaže da je mladom golmanu posle utakmice čestitao, ali ističe i pohvale na račun ostalih igrača svog kluba, koji su pružili lavovski otpor ekipi koja je ove sezone za 180 minuta nadigrala jednog evropskog giganta kao što je italijanski Milan.

„Ko i svi: bravo, svaka čast – standardno. To su takve utakmice, nema tu vremena ni da ga dižete mnogo, jednostavno takva je utakmica bila – dosta posla, dosta svega. Meni je drago zbog njega što mu se to dešava, jer stvarno zaslužuje. Ali i drugi igrači su bili junaci, pod uslovima pod kojima mi igramo i koliko imamo igrača, stvarno momci svaki put igraju sa sto posto. Nije nam se desilo da uzmemo bod, ali i drugi su zaslužni kao i mali što se tako borio. Opet, kažem, nismo pobedili, trudili smo se i to je to“.

Đorđeviću je ovo bio prvi put da vodi Radnik protiv Zvezde na „Marakani“, stadionu na kojem je odrasta i kao igrač, ali i kao trener, pošto je pred dolazak u Surdulicu sa mnogo uspeha vodio mlađe kategorije crveno-belih.

„Ja sam tu odrastao i kao igrač i kao trener. Sigurno kada dođete na stadion Zvezde imate emocije, ali sad sam trener Radnika i emocije sam sklonio sa strane. Bio sam uz moju ekipu maksimalno do kraja“.

Tokom trajanja fudbalske sezone mnogo vremena za odmor nema, a o tome govori i podatak da Radnik ponovo igra sa Zvezdom u sredu, 21. aprila, u polufinalu Kupa Srbije – samo četiri dana posle ligaškog duela.

Đorđević na pitanje o tome kako će pripremiti igrače pred novi duel sa Zvezdom odgovara:

„Nema mnogo solucija kad se igra sa Zvezdom. Zvezda je daleko ispred svih u našoj ligi po kvalitetu, po izboru igrača. Rezultate koje pravi ne samo u domaćem prvenstvu, nego i u Evropi, to pokazuje da su daleko ispred nas. Jednostavno treba da budemo još disciplinovaniji, da smanjimo greške na minimum, i da budemo još hrabriji kad imamo loptu. Ako se sve te stvari poklope, možemo da se nadamo prolasku u finale“.

U prethodnom razgovoru za Sputnjik, srpski trener je istakao da je po njegovom dolasku cilj kluba bio opstanak. Taj cilj ne samo da je ostvaren, već Surduličani šest kola pre kraja zauzimaju neverovatno šesto mesto, sa bodom manje od petoplasiranog TSC-a.

„Ovo su momci koji su kao prvo pravi tim, i prava porodica. Ovo je takva sredina da oni provode bukvalno 24 sata zajedno“, objašnjava nam Đorđević.

Radnikov uspeh ne meri se samo visokom pozicijom u Superligi Srbije, već i uspehom u Kupu, pošto je posle pobeda nad Kabelom, Čukaričkim i TSC-om ostvaren najveći uspeh u istoriji kluba.

Slavoljub Đorđević, srpski fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2021
Da li u Srbiji stasava novi Dijego Simeone?

„Druga stvar je da su oni dobri drugari, i treća stvar je što su maksimalni stalno, na svakom treningu, svakoj utakmici. Nema ljubomore, nema sujete, rotiram koliko mogu, nemamo nijedan problem. Nijedan problem nisam imao od dana kada sam došao ovde. Ne postoji ni problem između njih – jednostavno pošteni momci koji imaju odličan kvalitet, koji su to kroz treninge i utakmice pokazivali, čim smo se digli van te zone opstanka, onda im je još malo pao taj pritisak i onda smo nastavili da igramo u visokom ritmu i počeli da pravimo te rezultate“, zaključio je Đorđević razgovor za Sputnjik.

O fudbalu možete da čitate na stranicama našeg portala, ali i da slušate na našem Jutjub kanalu. O najvažnijoj sporednoj stvari na svetu nedavno je govorio bivši igrač i reprezentativac Rade Bogdanović.

Premijer Velike Britanije objavio rat pohlepnim milijarderima

Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope

„Bogati kradu ono što je narod stvorio, neću da ćutim, ako ovo prođe – kraj!“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala