Slovenac nije birao reči za „bivšeg“ kuma: „Branio sam ratne zločince, ali ovo nikada niste videli“

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROAndrea Anjeli i Aleksandar Čeferin
Andrea Anjeli i Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA, uputio je žestoke reči na račun prvog čoveka Juventusa Andree Anjelija, koji je jedan od „zaverenika“, odnosno čovek koji je učestvovao u kreiranju ideje o elitnoj Superligi.
Bajern i Dortmund - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Nemci su jasni – glasno „ne“ američkom novcu

Ranije je objavljeno da će 12 velikih klubova formirati sopstvenu ligu koja direktno ugrožava opstanak Lige šampiona i Lige Evrope.

Ta takmičenja funkcionišu pod pokroviteljstvom UEFA, čiji je Anjeli bio važan faktor.

Jednako tako – i života Aleksandra Čeferina.

Naime, Anjeli i Čeferin su tokom godina saradnje ostvarili i blizak prijateljski odnos, pa je slovenački advokat čak bio i kum na krštenju ćerke prvog čoveka Juventusa.

Čeferin posle svega, nije birao reči u opisivanju svojih emocija prema bivšem saradniku i, po svemu sudeći, bivšem kumu.

„Godinama sam bio advokat ratnih zločinaca, ali nikada nisam video nešto slično. Anjeli je najveće razočaranje. Nikada niste videli takvog serijskog lažljivca, nikada niste videli da neko tako uporno laže. On mi je u subotu u 15 sati rekao da su priče o Superligi samo glasine“, naveo je Čeferin.

Prvi čovek UEFA je prethodno objavio da će UEFA pokrenuti pravni postupak za izbacivanje Mančester sitija, Real Madrida i Čelsija iz Lige šampiona, klubova učesnika polufinala, ali i klubova koji su se obavezali na vernost novom takmičenju.

Uz to, najavio je da fudbaleri ekipa koje budu učesnici Superlige neće moći da nastupaju na evropskim i svetskim prvenstvima, niti u bilo kojim takmičenjima u organizaciji UEFA i FIFA.

► Zemljotres u fudbalskoj Evropi – bogati najavili Superligu, UEFA prekinula Ligu šampiona!

► Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope

► „Zvezda je protiv, taj sistem vodi amerikanizaciji sporta“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala