„Srpski inat“: Petar iz Crne Gore pobedio Uzbekistanca i nepravdu – za finale!

© Foto : YT/AIBA BoxingPetar Liješević
Petar Liješević - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Petar Liješević, aktuelni šampion Evrope i reprezentativac Crne Gore, naći će se u finalu Svetskog prvenstva u boksu za mlade, nakon što je odluka sudija preinačena posle žalbe koji je uložio njegov tim.

Liješević se oči uoči Svetskog prvenstva u Poljskoj pojavio u trenerci svoje reprezentacije, ali je pažnju privukao drugi detalj – na njegovom licu je dominirala zastava Kraljevine Crne Gore sa srpskom trobojkom i belim orlom.

Petar Liješević - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2021
Petar brani crnogorsku zastavu, ali je svetu pokazao ko je – trobojkom! /foto, video/

Prema talentovanom borcu učinjena je velika nepravda u polufinalu Prvenstva, pošto su arbitri proglasili Šohjakona Abdulajeva pobednikom, iako je bilo očigledno da je bio bolji i agresivniji borac.

Ipak, to nije bilo dovoljno da arbitri presude u njegovu korist, te je prvobitna odluka bila da je Abdulajev slavio 3:2.

Njegov tim odmah je uložio žalbu i pravda je zadovoljena – odluka je preinačena i Liješević će se boriti za zlatnu medalju u finalu Svetskog prvenstva.

​Supervizor AIBA i drugih pet sudija jednoglasno su odlučili da je Petar Liješević dobio meč, te ga u četvrtak očekuje borba za zlato u kategoriji do 81 kilograma.

Petra očekuje težak zadatak u finalu, pošto će za protivnika imati Rusa Vasilija Kaverina koji je u drugom polufinalu bio bolji od Ukrajinca Denisa Salabajeba.

Liješević će tako posle zlata na Evropskom prvenstvu imati šansu da se popne i na krov sveta.

U poslednjoj emisiji „Miljanovog kornera“ gost je bio proslavljeni srpski bokser Nenad Borovčanin koji je pričao o brojim zanimljivostima iz svoje karijere.

Da li bi „neka globalistička imena“ izdržala desni kroše Emira Kusturice? /video/

Hrvatski MMA borac nazvao Srbina starletom

Rus pretukao Amerikanca – uz „Himnu kosovskih junaka“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala