Srbija open: Kecmanović u četvrtfinalu – čeka Đokovića

© Sputnik / Luka NikolićSrpski teniser Miomir Kecmanović
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Miomir Kecmanović, mladi srpski teniser, plasirao se u četvrtfinale Srbija opena pobedom nad Arturom Rinderknekom u tri seta – 6:3, 3:6, 6:3.

Kecmanović, 47. teniser sveta, u četvrtfinalu turnira u Beogradu čeka Novaka Đokovića koji prvo treba da opravda ulogu favorita protiv Sunvu Kvona.

Miša nije odigrao najbolje, tokom drugog seta igrao je veoma loše, ali je zahvaljujući, pre svega kvalitetu, uspeo da se izvuče i na kraju slavi posle sat vremena i 40 minuta igre.

Na početku meča gledali smo festival brejkova pošto je u šest gemova viđeno čak pet oduzetih servisa. Srećom po srpski tenis, Kecmanović je napravio tri brejka, do kraja je održao prednost i prvi set je dobio posle 37 minuta igre – 6:3.

© Sputnik / Luka NikolićSrpski teniser Miomir Kecmanović
Srbija open: Kecmanović u četvrtfinalu – čeka Đokovića  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Srpski teniser Miomir Kecmanović

Šta se tačno desilo u drugom setu nije jasno ni mladom srpskom igraču, pošto se u jednom trenutku činilo da će s „krompirom“ izgubiti ovaj period igre – 5:0.

Ipak, Miša je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, smanji na 5:3, ali do potpunog preokreta nije mogao, te se ušlo u odlučujući set – 6:3, 3:6.

Kecmanović, poučen iskustvom, ovoga puta nije dozvolio protivniku rani brejk i štaviše, on je bio taj koji je oduzeo servis protivniku i posle samo desetak minuta igre imao je 3:0 u trećem setu.

Do kraja je održao prednost i zasluženo se našao među osam najboljih tenisera na Srbija openu.

Trenirao je sa Novakom, stigao do teške pobede i poručio: „Igrači traže promene“

Nadal i doping – zašto je stric Toni bio ljut?

Novak saznao ime rivala na startu Srbija opena

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala