Fenerbahče osakaćen u Moskvi – bez Kokoškova i pola tima

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaIgor Kokoškov
Igor Kokoškov - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Fenerbahčea na letu za Moskvu imaće čak sedam članova manje, jer je pet igrača uz trenera Igora Kokoškova pozitivno na korona virus, dok Jan Veseli ostaje u Istanbulu zbog povrede.

Duel CSKA i Fenera u plej-of fazi Evrolige kao rezultat će imati da prvi put od 2014. godine nećemo gledati oba giganta na Fajnal foru elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

U regularnom delu aktuelne sezone, istanbulski vođa Nando de Kolo i njegov saigrač Džarel Edi postigli su impresivne brojke protiv CSKA. Francuz je u proseku postizao 21,5 opena, pet asistencija i tri ukradene lopte uz indeks efikasnosti 28, dok je Amerikanac ubacivao 17,5 poena uz 9/13 šuta za tri poena.

Igor Kokoškov tokom meča Fenerbahče – CSKA u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Kokoškov protiv ruskog giganta, Micić skida krunu „kralju“

Ipak, de Kolou ovoga puta Edi neće praviti društvo na letu za Moskvu, te ni na prvoj utakmici plej ofa moskovskog i turskog giganta, jer je usled pozitivnog testa na virus korona prinuđen da ostane u Istanbulu.

Ista stvar je i sa Bobijem Diksonom, Edgarasom Ulanovasom i Igitom Onanom, te trenerom, selektorom Srbije, Igorom Kokoškovim. Ime petog igrača pozitivnog na kovid-19 još uvek nije objavljeno.

Takođe, od ranije je poznato da put Rusije neće poći ni Jan Veseli usled povrede zgloba, ali se očekuje da će biti spreman za treći susret dva rivala koji se igra u Istanbulu.

Ekipa Igora Kokoškova pre svega je oslabljena ne igranjem češkog reprezentativca, koji je drugi strelac tima u regularnom delu sezone uz jednak indeks efikasnosti sa vodećim de Koloom.

Sa druge strane, CSKA je takođe veoma oslabljen jer je glavni igrač Majk Džejms napustio klub, a Nikola Milutinov neće nastupati jer je zbog povrede ramena završio sezonu.

Jasno je da su obe strane u nezavidnom položaju pred prvu utakmicu četvrtfinala, te se očekuje interesantan sudar velikana i velika odgovornost Nanda de Koloa i Marka Gudurića s jedne, odnosno Vila Klajburna i Toka Šengelije sa druge strane.

Prva utakmica CSKA i Fenerbahčea u plej of fazi Evrolige na programu je u sredu od 19 časova, druga u petak u istom terminu, a treća u sredu (28.04) sa početkom od 19.45 časova. Ukoliko bude potrebe, dodatna dva duela igraće se 30. aprila odnosno 04. maja.

Vasin Efes rastužio Tristana, a Lučića i Trinkijerija – crveno-bela dvojka! /video/

Brutalni Nikola Jokić – 47 poena u dramatičnoj pobedi Denvera! /video/

Mladi Srbin je ponovo promenio istoriju NBA lige! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala