Kokoškov protiv ruskog giganta, Micić skida krunu „kralju“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaIgor Kokoškov tokom meča Fenerbahče – CSKA u Moskvi
Igor Kokoškov tokom meča Fenerbahče – CSKA u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Evroliga, elitno evropsko klupsko košarkaško takmičenje, ulazi u završnicu i pred nama su prve četvrtfinalne utakmice između Anadolu Efesa i Real Madrida, Milana i Bajern Minhena, CSKA Moskve i Fenerbahčea, odnosno Barselone i Zenit Sankt Peterburga.

Najboljih osam evropskih klubova u ovoj sezoni igraju na tri dobijena meča i pobednik svakog duela plasiraće se na Fajnal for u Kelnu koji je na programu od 28. do 30. maja.

U četvrtfinalu veliku ulogu imaće srpski košarkaši (Vasilije Micić, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Vladimir Micov), ali i selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov koji će pokušati da sa Fenerbahčeom eliminiše moskovski CSKA.

Istanbulski gigant završio je na sedmom mestu u ligaškom delu sezone, te ga je taj plasman odveo na drugoplasiranu ekipu iz Moskve. Ako tako gledamo, CSKA bi trebalo da bude favorit, ali klub Andreja Vatatuna pretrpeo je promene i očekuje nas neizvestan duel.

Moskovljani će u četvrtfinalu biti bez glavnih košarkaša Majka Džejmsa, koji je napustio klub, i Nikole Milutinova koji zbog povrede ramena završio sezonu.

Ovo su veliki udarci za ekipu Dmitrisa Itudisa, ali i pored toga imaće šta da kažu protiv Fenera.

Igor Kokoškov u prva dva duela neće moći da računa na Jana Veselog, lidera uz Nanda de Koloa, ali već u trećem meču iskusni češki visoki košarkaš mogao bi da zaigra.

CSKA ima prednost domaćeg terena, te će Fenerbahče gledati da napravi brejk u Moskvi kako bi u svojoj dvorani završio posao. Fener ne dočekuje u najboljem raspoloženju utakmice jer je u poslednja četiri meča pretrpeo tri poraza, ali i pored toga nema sumnje da će maksimalno spremni krenuti u pohod na F4.

Dosta će se očekivati od Marka Gudurića čijem je dolaskom u Istanbul krenuo i preporod ekipe. Fener je izgledao loše u prvom delu sezone, spekulisalo se i o potencijalnom otkazu Kokoškova, ali sve se promenilo kada se Gudurić sredinom decembra vratio u Tursku.

Pored Gudurića, velika odgovornost biće i na Nandu de Kolou, dok se na drugoj strani to isto može reći za Vila Klajburna i Toka Šengeliju. Prvi meč dva velikana igra se u sredu u 19 časova.

Anadolu Efes – Real Madrid

Plej-of Evrolige otvoriće Efes i Real Madrid. Vasilije Micić sa drugim instanbulskim predstavnikom u ovoj fazi pokušaće da skine krunu „kralju“.

Da su timovi kompletni bio bi ovo fantastičan duel, ali ovako se mnogi boje da bi Efes mogao rutinski da eliminiše Madriđane. Real će bez sumnje biti tvrd orah, ali igraju bez Entonija Rendolfa, a ekipu su u toku sezone napustili Fakundo Kampaco i Gabriel Dek.

Mnogo se očekuje od Micića čije će partije pomno pratiti Oklahoma Siti Tander, NBA ekipa koja polaže prava na Micića, ali i čelni ljudi Reala koji bi voleli da vide srpskog pleja u Madridu.

Milano – Bajern Minhen

Dva i po kasnije, u 20.45, kreće jedan od zanimljivijih duela – Milano će ugostiti Bajern. Na papiru ekipa iz Milana je favorit, ali Andrea Trinkijeri i Vladimir Lučić žele da pomrse račune i ostvare istorijski plasman za klub iz Minhena.

Lučić igra sezonu karijere i od njegovih partija dosta će zavisiti ishod narednih utakmica. Biće ovo i okršaj Italijana Etorea Mesine i Andree Trinkijerija, te nas očekuje pregršt nadmudrivanja, kako košarkaša na terenu, tako i trenera na klupama.

Barselona – Zenit Sankt Peterburg

Poslednji, neko će reći i najmanje zanimljiv duel čeka nas u susretu Barselona i Zenita. Katalonski gigant veliki je favorit protiv ruske ekipe, te mnogi očekuju „metlu“, odnosno 3-0 u seriji.

Ipak, ne bi nas začudilo i da Ćavi Paskval, trener Zenita i nekada dugogodišnji strateg Barselone, iznenadi Šarunasa Jasikevičusa i priredi ekipi iz Blaugrane razna iznenađenja.

Plej-of Evrolige:

Utorak:

19.00 Efes – Real Madrid

20.45 Milano – Bajern

Sreda:

19.00 CSKA – Fenerbahče

20.45 Barselona – Zenit Sankt Peterburg

Četvrtak:

19.00 Efes – Real Madrid

20.45 Milano – Bajern 

 

Petak:

19.00 CSKA – Fenerbahče

20.45 Barselona – Zenit Sankt Peterburg

Utorak (27.4):

21.00 Real Madrid – Efes

Sreda (28.4):

19.00 Zenit Sankt Peterburg – Barselona

19.45 Fenerbahče – CSKA

20.45 Bajern Minhen – Milano

Četvrtak (29.4)ako bude bilo potrebe

19.00 Real Madrid – Efes

Petak (30.4)ako bude bilo potrebe

19.00 Zenit Sankt Peterburg – Barselona

19.45 Fenerbahče – CSKA

20.45 Bajern Minhen – Milano

Utorak (4.5)ako bude bilo potrebe (tačan datum za potencijalne majstorice biće naknadno objavljen)

CSKA – Fenerbahče

Barselona – Zenit Sankt Peterburg

Milano – Bajern 

Efes – Real Madrid

Dobrić i Lojd „ispili“ Cedevitu, Zvezda može do prvog mesta

Ivana osvaja Ameriku – „grad anđela“ čeka novu srpsku zvezdu

Amerikanac aludira na Zvezdinu „krađu“: Kamere su misteriozno isključene... /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala