Izrael: Ne želimo vakcine „Astra Zeneke“, ne bismo da nam stignu i da moramo da ih bacimo u smeće

© AP Photo / Gareth FullerVakcina protiv korone kompanije „AstraZeneka“
Vakcina protiv korone kompanije „AstraZeneka“ - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Izrael više ne želi vakcinu "Astra Zeneka" protiv kovida 19 i sa tom kompanijom sada analizira da li bi poručenu veliku pošiljku mogla da preusmeri negde drugde, izjavio je danas izraelski koordinator za pandemiju Nahman Aš.

"Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje. Uostalom, ne želimo da vakcine dođu ovde i da moramo da ih bacimo u smeće", rekao je Aš za "Armi Radio", navodeći da potrebe Izraela zadovoljavaju drugi dobavljači.

Aš je rekao da sa zalihama osiguranim do 2022. godine, Izraelu više ne treba 10 miliona doza koje je dogovorio sa kompanijom Astra Zeneka.

Vakcinacija – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
EMA potvrdila moguću vezu između vakcine „Astra zeneke“ i retkih slučajeva pojave krvnih ugrušaka
"Te vakcine se sigurno mogu koristiti na drugim mestima u svetu u ovom trenutku, a zajedno sa kompanijom pokušavamo da pronađemo najbolji način za to", rekao je Aš, a prenosi agencija Rojters.

U svojim komentarima, Aš se nije osvrnuo na to što su Astra Zenekine vakcine povezane sa pojavom slučajeva vrlo retkih krvnih ugrušaka u Evropi.

Mnoge evropske zemlje nastavile su da koriste tu vakcinu, nakon što je Evropska agencija za lekove saopštila da su njeni benefiti veći od rizika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala