Parada ludila: Češka za sedam godina nije uspela da pronađe krivca za eksplozije na skladištu

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Vlasti Češke za sedam godina nisu uspele da otkriju šta se desilo sa eksplozijama na skladištu, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Ceo naš kolektiv je pokušao da shvati, ambasada u Pragu mi je pomagala – svi su se uključili kako bi razumeli šta se desilo sa tim eksplozijama, sa tim skladištima u Češkoj… Za sedam godina zvanične vlasti Češke nisu uspele da odgovore na pitanje ko je kriv. Nisu mogle da odgovore ni na pitanje šta se tamo dogodilo“, izjavila je Zaharova ruskom radiju „Vesti FM“.

Ona je podsetila da nije bilo suđenja, iako su u eksploziji poginule dve osobe.

„Eto odgovora na vaše pitanje, uključujući i ko ima koristi od ove parade ludila - bila je istraga koja nije ništa rešila. Ljudima je trebalo nešto da se pokaže - pronašli su Petrova i Baširova. Sramota?“, dodala je ona.

Portparolka je primetila da je „tokom istrage otkrivena fantastična stvar“.

„Lokalne vlasti nisu znale da je od 2006. godine skladište municije nije koristila vojska, a da Ministarstvo odbrane izdaje prostorije skladišta privatnim vojnim kompanijama. Ogromna količina oružja koja se nalazila na skladištu osam godina bila je bez bilo kakve kontrole“, dodala je Zaharova.

Za portparolku ruskog MIP-a nema sumnje da iza ponašanja čeških vlasti stoje SAD.

Podsetimo, češki premijer Andrej Babiš saopštio da Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala