FSS osudio arogantne milijardere i pružio podršku UEFA

© Foto : FSSFudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije (FSS) izričito se protivi formiranju novog evropskog takmičenja, tzv. ligi bogatih, takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti, navodi se u saopštenju.

„Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom, Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača. Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne“, poručuju iz FSS-a.

„I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA“, zaključuju iz Fudbalskog saveza Srbije.
Džej Pi Morgan Čejs - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope

U nedelju uveče dvanaest evropskih velikana, među kojima je šest klubova iz Premijer lige (M. Junajted, M. Siti, Čelsi, Arsenal, Totenhem i Liverpul), tri iz Italije (Inter, Milan, Juventus) i tri iz Španije (Barselona, R. Madrid, A. Madrid) objavilo je početak Superlige – novog elitnog evropskog klupskog takmičenja.

U saopštenju se navodi da će Superliga krenuti „što je pre moguće“, a to je verovatno u sezoni 2023/2024. Ova liga bila bi skoro pa zatvorena gde bi 15 klubova imalo stalne licence, a pet bi se svake godine smenjivalo.

Svih dvanaest klubova potpisalo je ugovor na 23 godine i dobiće milijarde evra u tom periodu. UEFA je odmah reagovala jer je ovo atak na Ligu šampiona u kojoj se pomenuti velikani više neće takmičiti, te ćemo videti kakav će krajnji ishod biti.

FSS je samo jedan u nizu od Saveza koji je pružio podršku UEFA, a svi čekaju da se oglasi i FIFA za koju mnogi smatraju da će stati na stranu velikana.

O novoj Superligi i ambiciji pohlepnih milijardera za Sputnjik je pričao selektor Dragan Stojković Piksi čiji ćete intervju moći da čitate na našem portalu kasnije u toku dana.

Žestoka reakcija UEFA na „nož u leđa“

Premijer Velike Britanije objavio rat pohlepnim milijarderima

Slovenac nije birao reči za „bivšeg“ kuma: „Branio sam ratne zločince, ali ovo nikada niste videli“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala